Lampard reméli, hogy két kulcsjátékosa a szezon végéig velük marad

Lampard igényt tartana a lejáró szerződésű játékosokra.


Frank Lampard, a Chelsea vezetőedzője bízik benne, hogy azok a játékosok, akiknek június végén lejár a szerződésük, rövid távra szóló új megállapodást kötnek és náluk fejezik be a labdarúgó Premier League koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idényét.

A londoni csapatnál a brazil középpályás Willian és a francia világbajnok támadó Olivier Giroud szerződése jár le a jövő hónap végén és Lampard már csak azért is szeretné, ha a teljes keret a rendelkezésére állna, mert negyedik helyen álló együttese a Bajnokok Ligája-szereplésért küzd.


Fotó: Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images

"Komoly játékosaink vannak ilyen helyzetben, így nyilvánvalóan körültekintően figyelek erre" - fogalmazott a tréner a klub honlapján, hozzátéve, hogy a lejáró szerződésű futballisták nagy szolgálatot tettek a Chelsea-nek és érzelmileg is kötődnek hozzá, de foglalkoztatja őket, hogy mi lesz velük.

"Remélhetőleg rendezni tudjuk a helyzetet, mert ha újra elkezdődik a játék, azt a keretet szeretném látni, amelyik az egész idény során a rendelkezésemre állt" - folytatta.

A PL-klubok hétfőn (ma) foglalnak állást abban, hogy visszatérnek-e a csoportos edzésekhez, ami feltétele lenne a bajnokság júniusi folytatásának. Lampard hangsúlyozta, hogy az egészség és a biztonság az első, de meg kell próbálni előrelépni, hogy tudjanak tervezni.

Borítókép: Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images

Videók