Klopp megnyugtatta a szurkolókat a BL döntő előtt

A német menedzser szerint felépülnek a sérültek a BL finálé előtt.


A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp, miután az idei szezonban csapata a második trófeát nyerte meg, a sérült játékosok állapotáról nyilatkozott.

A csapatáról: „Tudom, hogy a csapatom, hogy vélekedik arról, amit elértünk. Ez egy nagy siker az egész klubnak. Amikor a Wembley-be megérkeztünk, láthattuk, hogy mit jelent a csapat a szurkolók számára, majd a pályán a játékosok megmutatták, mit jelent a játékosok számára. Ezek nagyon drámai találkozók, a büntető pedig egy ötös lottó, ahol nekünk jött ki jobban a lépés. A Mané által elrontott büntető az én felelősségem, hiszen én mondtam neki, hogy hova lője, jobb lett volna hallgatnom.”

A Liverpool karakteréről: "Rendkívüli dolog, hogy még mind a négy idén megnyerhető trófeáért versenyben vagyunk. Változtatnunk kell a Southampton elleni mérkőzésen, nem szeretnének veszíteni a szezon utolsó hazai meccsén. Fontos, hogy már két trófeát meg tudtunk nyerni. Alexander Arnoldnak, aki mindössze 23 éves, már hat trófeája van a csapattal."

Salahról és Van Dijkról: "Mindketten nagyon jól vannak. Nincs komoly problémájuk. A keddi találkozón még nem fognak játszani, de szerintem mindketten ott lesznek a fontos találkozókon.”

A versenynaptár sűrűségéről: "Nagy problémám, hogy nincs sok idő az ünneplésre, mert holnap megint mérkőzést játszunk. Nem a szurkolókért, hanem a csapatért. Ez van. Holnap többet tudok mondani a játékosok fizikai állapotáról."

Luis Diasról: "Bár gólt nem szerzett, nálam ő a meccs embere. Maximálisan megértette a futballfilozófiánkat."

Az elismerésekről: "Nem én döntök ebben. Egyelőre ez nem érdekel. Örülök, hogy jelenleg ebben a klubban vagyok."

 

 

Borítókép: GettyImages 
Forrás: real-france.fr

Videók