Komoly szerepe lehetett a járvány fejlődésében a teltházas Liverpool - Atlético meccsnek

Az olasz tréner is egyetért abban, hogy nem szabadott volna megrendezni a Bajnokok Ligája találkozót.


Korábban az Everton edzője Carlo Ancelotti mondta el véleményét az ügyben. Most viszont egy egészségügyi szakember, Matthew Ashton szólalt meg a témában. Cikkünk alján találják, hogyan vélekedett a közegészségügyi vezető.

Carlo Ancelotti kiállt Jürgen Klopp mellett, aki nem finomkodott a jelzőkkel amikor arról esett szó, mi a véleménye arról, hogy megrendezték a Liverpool-Atléticó Madrid összecsapást a Bajnokok Ligájában.

Rengeteg javaslat született arról, hogy nem kellene lejátszani a március 11-i mérkőzést a járvány okozta helyzet miatt.

"Pár napja beszéltem Kloppal aki bűncselekménynek nevezte azt a döntést, hogy le kellett játszani a Liverpool-Atlético Madrid elleni meccset, és azt gondolom, hogy igaza van."

"Mindannyian olyan életet élünk most, amihez nem vagyunk hozzászokva, és ez megváltoztat minket."

"Ma az elsődleges prioritás az egészség, a fertőzés korlátozása. A dátumok, hogy mikor játszhatunk újra, hidd el nem érdekelnek."

Ancelotti hozzátette: "Hallottam beszélnek fizetések csökkentéséről, felfügesztéséről, de ezek számomra nem jelentenek megoldást. Hamarosan a gazdaság megváltozik. A TV jogdíjak csökkenek, a játékosok és edzők kevesebbet keresnek, a jegybevételek is apadni fognak, mert az embereknek kevesebb pénzük lesz. De ismétlem, most az a legfontosabb, hogy hatékonyan küzdjünk a vírussal." 

Ancelotti arról is beszélt, hogy véleménye szerint a Premier League-ben a játékosoknak kellő időt kell biztosítani, hogy visszanyernjék a formájukat.  

Frissítés:

Liverpool közegészségügyi vezetője Matthew Ashton úgy nyilatkozott a Guardiannek, hogy nem volt helyes döntés lejátszani a mérkőzést.

"A döntéshozók nem értették a helyzet súlyosságát. Ebből tanulni kell. Pontosan nem tudjuk mekkora kárt okozott az a mérkőzés de biztosan szerepe volt a járvány fejlődésében."

Sport365.hu - Megsemmisült a Liverpool a hosszabbításban

Az Atletico Madrid hatalmas bravúrral jutott tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Diego Simeone együttese két gólós hátrányból állt fel a Liverpool ellen a hosszabbításban. Bár a koronavírus-járvány miatt több találkozót is zárt kapuk mögött rendeztek, a Liverpool szerencsés helyzetben volt. Mivel az angoloknál még nem vezettek be változtatásokat, telt ház fogadta a párbaj résztvevőit.

 

Borítókép:  Irina R. H. / AFP7 / Europa Press Sports via Getty Images
Forrás: Goal.com

Videók