Ki szerezte a Premier League-szezon legszebb gólját?

A bajnokság honlapján már lehet szavazni a jelöltekre.


Az Angol első osztályú labdarúgó-bajnokság hivatalos honlapján indított szavazást a 2023/24-es szezon ’Budweiser – Premier League Év Gólja’ címének eldöntése érdekében.

2023 Augusztusától 2024 Áprilisáig az adott hónap - szintén szavazás útján eldöntött - legszebb találatai kerültek nevezésre, valamint Moisés Caicedo utolsó fordulós gólja májusból.

A tíz találat közül a liga hivatalos honlapján lehet kiválasztani a nekünk legjobban tetszőt, íme a jelöltek:

A listán a Manchester United van fölényben, a Vörös Ördögök négy játékosa is jelölve lett, köztük a sokak által végső győzelemre legesélyesebbnek tartott Garnacho, aki az Everton ellen ollózott pazarul a hosszúba.

A második legtöbb nominálttal a Chelsea rendelkezik, a fentebb említett Caicedo-emelés mellett Cole Palmer Everton elleni csavarása is helyet kapott.

A bajnok Manchester City-től csak egy, a fiatal talizmán Oscar Bobb Newcastle ellen szerzett góljára lehet voksolni.

A maradék helyeket a Brighon cselgépe, Kaoru Mitoma, a Brentford által nyáron elküldött Saman Ghoddos, valamint a Liverpool világbajnoka, Alexis Mac Allister találatai töltik fel.

A szavazatokat a Premier League hivatalos honlapján adhatják le május 24. (péntek), magyar idő szerint 19:00-ig. A voksokat a szakértők pickjeivel összevetik és azután hirdetnek győztest május 26-án, vasárnap.

(Borítókép: X)

Videók