Kevin Phillips javasolt néhány csapatot Originek

Az egykori játékos két csapatot is megnevezett, ahol el tudná képzelni a belgát.


Kevin Phillips úgy gondolja Divock Originek távoznia kellene az Anfiel Road-ról, mivel Jürgen Klopp nem ad neki elég játékidőt.

Origi 2014-ben írt alá a vörösökhöz. Az elmúlt hat szezonból kettőt kölcsönben töltött a Lillénél, egyet pedig a Wolfsburgnál. Az elmúlt két idényben már a Liverpoolnál bizonyíthatott, és rendszeresen helyet is kapott a kezdőben. A 2019-es Bajnokok Ligája elődöntőjében és döntőjében góllal segítette csapatát, ugyanakkor a Salah - Sadio Mané – Roberto Firmino hármas mögött nem mindig jut főszerephez.

A 2000-es Európai Aranycipő győztese szerint Origi belefáradhat abba, hogy ezt a sort kiszolgálja.

„Divock már egy ideje ott van, és valószínűleg meg fogja unni, hogy a mindig a szélre kerül” - mondta Phillips a Football Insidernek.

"Megnyerte a Bajnokok Ligáját és az angol bajnokságot, és most talán el akar majd menni, hogy focizhasson."


A Liverpool 2019-ben Origi góljával biztosította be a Bajnokok Ligája-győzelmet.

Fotó: Jan Woitas/picture alliance via Getty Images

Phillips a 25 éves tehetség számára az Aston Villát és a Leeds Unitedet javasolta. Előbbi csapat idén a 38 mérkőzése alatt mindössze 41 gólig jutott, utóbbiban pedig megkérdőjelezték Patrick Bamford tehetségét.
Phillips meg is magyarázta a javaslatát.

„Ha olyan csapatba megy, mint az Aston Villa, vagy a Leeds nagyon sok lehetőséget kap majd, és sokszor övé lehet a befejezés. Ez valószínűleg ott van a játékos gondolataiban.”

A Sunderland korábbi csatára hozzátette, szerinte Origi mégsem vált majd.

„Nem hiszem, hogy el akarja hagyni a Liverpoolt, és olyan csapatban játszani a következő szezonban, ami a túlélésért küzd, de lehet, hogy tévedek"
- zárta gondolatait.
 

Borítókép: Robbie Jay Barratt - AMA.Getty Images

Forrás: 90min.com

 

Videók