"Kétségtelen, hogy Wan-Bissaka jobb játékos, mint Alexander-Arnold"

Gyakran összehasonlítják a két védőt, ezúttal Patrick van Aanholt mondta el a véleményét.


Patrick van Aanholt szerint Aaron Wan-Bissaka jobb játékos, mint a Liverpool sztárja Trent Alexander-Arnold.

Anglia különösen jól áll jobbhátvédek terén, hiszen két óriási tehetségnek tartott jobbhátvéd is a Premier League-ben szerepel, akik az elkövetkezendő években nem csak az angol labdarúgás, hanem a világ legjobbjai is lehetnek.

A Liverpool BL-győztes játékosának, Alexander-Arnoldnak a lenyűgöző teljesítményéről sok szó esett már korábban, hiszen 21 éves kora ellenére egyenesen a legnagyobbakhoz hasonlítják már. Nem rég a Manchester United legendája, Gary Neville dicsérte a fiatal jobbhátvédet.

"Cafu óta nem láttam hozzá hasonlóan, ennyire hatékony jobbhátvédet! Hihetetlen, ahogyan a támadásokat tudja segíteni!" – Fogalmazott egy Instagram Live videóban Neville.

Alexander-Arnold saját Premier League rekordját állította be azzal, hogy még a PL beszüntetése előtt már március legelején 12 gólpassznál járt hátvédként a bajnokságban, minden sorozatot figyelembe véve pedig 14-nél.


(Kép: Max Maiwald/DeFodi Images via Getty Images)

Bár a két jobbhátvéd meglehetősen különböző játékstílust képvisel, ennek ellenére rendszeresen összehasonlítják őket.

"Wan-Bissaka jobban védekezik talán, mint Alexander-Arnold. Motiválhatják egymást, jobb játékossá tehetik a másikat. Fontos, hogy egészséges versengés legyen köztük!"
– mondta a televíziós szakkommentátorként dolgozó korábbi MU-legenda.


(Kép: Isabel Infantes/PA Images via Getty Images)

Legutóbb pedig a holland válogatott Patrick van Aanholt mondta el véleményét, hogy kit tart jobbnak. A Chelsea egykori játékosa korábban együtt játszott Wan-Bissakával a Crystal Palace-ban, így talán nem véletlen, hogy a Manchester United védőjét tartja jobbnak.

"Hogy Wan-Bissaka jobb lenne, mint Alexander-Arnold? Kétségtelenül." – nyilatkozta van Aanholt a Goalnak. "Különböző játékosok, de Aaron hihetetlenül jól védekezik, jobb, mint Trent."


(Kép: Max Maiwald/DeFodi Images via Getty Images)

"Trent remekül segíti a támadásokat és veszélyesek a szögletei. De ha megkérdeznénk Wilftől (Zaha), hogy melyikük ellen játszana szívesebben, minden bizonnyal, azt felelné, hogy Trent ellen."

"Minden tiszteletem Alexander-Arnoldé, mert nagyszerű és a gólpasszai magukért beszélnek, de védekezésben Wan-Bissaka sokkal jobb. Kérdezzék csak meg Sterlingtől."


(Kép: John Peters/Manchester United via Getty Images)

"Wan-Bissaka szerintem az egyik legjobb jobbhátvéd jelenleg, aki képes a támadásokból is kivenni a részét, de több gólt és gólpasszt kell szereznie, ha a legjobb akar lenni."

"A legfontosabb a védekezés, de a modern futballban támadnia is kell egy hátvédnek, és a Unitednél ennél megvan a lehetősége, ugyanis rengeteg labdát szerez. Szóval csak fel kell mennie a kapu elé és megmutatnia, hogy mit tud.”

A holland védőnek abban a tekintetben mindenképp igaza lehet, hogy a modern labdarúgásban egy hátvédnek mind a védekezésből, mind a támadásból egyaránt ki kell vennie a részét.

Ön szerint Aaron Wan-Bissaka vagy Trent Alexander-Arnold a jobb játékos? Írja meg nekünk kommentben!

Forrás: sportbible

Kép: Getty Images

Videók