Jürgen Klopp: Ő a legjobb, akit edzettem

Na vajon ki lehet az?


Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere nem zárja ki, hogy a jövőben válogatott kapitánya legyen, és úgy véli, hogy Robert Lewandowski a legjobb, akit valaha edzett.

Jürgen Klopp Liverpoolban töltött ideje alatt több világsztárt is edzett, de a Borussia Dortmundban egy olyan csatárral dolgozhatott, aki nagyon megragadta. Amikor a német Bild arra kérte Kloppot, hogy nevezze meg a legjobb játékost, akit valaha edzett, a válasz egyértelmű volt számára.

"Robert Lewandowski . Valójában nem lenne igazságos ezt Lewy-n kívül más játékosról mondani. Rendkívüli, hogy mit tett a lehetőségeihez mérten, hogyan dolgozta magát oda, hogy olyan játékossá váljon, aki ma. Lewy megtett minden lépést, amit meg kellett tennie, hogy egy gólgéppé váljon. Minden lépést. Elmerült a játékban, tudja, mit kell tennie minden helyzetben, ahová mennie kell. Lewy abszolút egy gép."


Fotó: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Klopp korábban kizárta, hogy Joachim Löw helyét betöltse a német válogatottnál az Európa-bajnokság után, de később nyitott a munkára.

"Az a fontos, hogy nem azt mondtam, hogy nem akarok a válogatott szövetségi kapitánya lenni. Nagyon egyértelmű a jelenlegi helyzetem, elkötelezett vagyok a Liverpool iránt, fontos szerepem van itt. Ez a hatodik évem Liverpoolban, és hihetetlen kapcsolatot építettem ki olyan emberekkel, akikkel naponta együtt dolgozom. Bízunk egymásban."


Fotó: Michael Regan/Getty Images

Forrás: fotbolltransfers.com
Borítókép: Jack Thomas - WWFC/Wolves via Getty Images

Videók