„Jobb vagyok Kloppnál és Pepnél!” – mi magyarázza Allardyce merész nyilatkozatát?

Mikor kinevezték a Leeds menedzserének, egy meghökkentő felütéssel zavarta meg az állóvizet. Mint kiderült, jó okkal…


 Az előző szezon végén utolsó reménysugárként nevezték ki a Leeds élére Sam Allardyce-t, akinek semmi más feladata nem volt, csak hogy tartsa benn a csapatot a Premier League-ben.

Végül ez nem sikerült neki, de kinevezését követően rögtön egy merész nyilatkozattal nyitott, ennek okáról pedig akkori másodedzője, Karl Robinson mesélt.

Odafordult hozzám, és azt mondta: Itt tennem kell valamit! A játékosok idegesnek tűnnek, nem bírják a nyomást.”

„Azt mondtam Sam-nek, hogy alkosson valamit, dobjon be valami extrát. A fenébe, megteszem, mondta.”

„Robbie Keane-el az irodájában ültünk egy kávé mellett, amikor Allardyce széles mosollyal beviharzott és annyit mondott: Megmondtam nekik, hogy jobb vagyok, mint Klopp és Pep! Ez nem igaz…!”

„Nyilván másnap ez a nyilatkozat ott virított az összes újság címlapján, neki pedig csak ennyit kellett mondania a játékosoknak: Most már semmi nyomás nincs rajtatok, minden rajtam áll.”

Robinson elmesélte, hogy ezt követően épp a Manchester Cityvel játszottak, és amikor Pep meglátta Allardyce-t, csak mosolygott egy nagyot, hiszen pontosan tudta, miért mondta azt a menedzser, amit.

Sorsuk végül az utolsó fordulóban pecsételődött meg, amikor a Tottenham 4-1-re megverte a Leeds-t, így kiestek a másodosztályba.

Fotó: Gareth Copley/Getty Images

 

Videók