Jó hírek Raul Jimenez felől

Talán már ebben az idényben visszatérhet koponyatörése után Jimenez.


Nuno Espirito Santo, a Wolverhampton Wanderers labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint elképzelhető, hogy már a most zajló szezonban visszatérhet a pályára a november végén koponyatörést szenvedett Raul Jimenez.

A szakember úgy nyilatkozott mexikói játékosának állapotáról, hogy napról napra érezhető a javulás, és pozitívan tekintenek a visszatérésére még a 2020/21-es idény zárása előtt. Santo kifejtette: nemcsak őt, hanem az orvosi stáb tagjait is meglepik a játékoson elvégzett tesztek eredményei.


Fotó: Wolverhampton Wanderers FC/Getty Images

Hozzátette: továbbra is türelmesnek kell azonban lenniük, és nem szabad siettetniük Jimenez visszatérését. A 29 éves futballistát a csapat fontos játékosának tartja, akire majd csak akkor számít újfent, ha teljesen egészséges állapotban lesz. Raul Jimenez november végén, az Arsenal elleni bajnoki mérkőzés ötödik percében szenvedett koponyatörést, miután egy szögletet követően ütközött David Luizzal. A mexikói légiós eszméletlenül terült el a földön, ápolása közel tíz percig tartott, oxigént is kapott, végül hordágyon vitték le a pályáról. A kórházban kiderült, hogy koponyatörése van, ezért megműtötték.

A futballista az előző szezonban 17 góllal segítette csapatát, amely a hetedik helyen zárta a Premier League-et. A Wolverhampton jelenleg 19 meccsen szerzett 22 pontjával a 14. helyet foglalja el a tabellán, szerda (ma) este pedig a Chelsea vendégeként lép pályára.


Fotó: Matthew Ashton - AMA/Getty Images

Borítókép: Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images

Videók