Javítana a Liverpool és a Chelsea is

A két csapat egymás ellen javítana a hétközi BL botlás után.


A labdarúgó Premier League-ben a hétvége legnagyobb rangadóján a Chelsea és a Liverpool együttese egymás ellen javítana a hétközi BL botlás után. 

A BL-ben az elmúlt években többször is találkoztak, a legemlékezetesebb találkozójuk nemzetközi porondon talán 2008-ra tehető, amikor a Chelsea 3-2-re verte a Liverpoolt. 


A Chelsea és a Liverpool többször találkozott a BL-ben.

Videó: Youtube.com

A legemlékezetesebb találkozójuk 1997-ben volt, amikor a Liverpool akkori legnagyobb sztárja Patrick Berger egymaga verte meg a kékeket.Patrick Berger remekül játszott a Chelsea elleni 4-2-es meccsen.

Videó: Facebook.com/LiverpoolFc


A Chelsea-nek is akadtak remek pillanatai, többek között a fentebb említett BL meccs, ahol Frank Lampard játéka döntően meghatározta a csapat teljesítményét.


A Chelsea legszebb góljai a Liverpool ellen.

Videó: Facebook.com/LiverpoolFc

A bajnokság legutóbbi mérkőzésén a Liverpool begyűjtötte a zsinórban ötödik győzelmét is, így Jürgen Klopp csapatának komoly esélye lehet arra, hogy nyerni tudjon a Stamford Bridge-n is.

Ezzel szemben Frank Lampard alakulata az első győzelmét szerezné meg hazai pályán ebben a szezonban.


Edzők:
 
 

Frank Lampard 2001-ben igazolt a Chelsea-hez és 13 évig játszott a londoni kékeknél, majd egy Manchester Citynél töltött rövid időszak után a New York City-nél játszott amikor bejelentette visszavonulását. Edzői karrierjét a Derby Countrynál kezdte, az idei szezonban pedig a Chelsea-nél lett vezetőedző. 

A Liverpool edzője Jürgen Klopp játékosként nem volt annyira sikeres, mint edzőként. Vezetőként hat elbukott döntő után megnyerte a Bajnokok Ligáját. A  korábban készült portrésorozatunk első részét ITT másodikat ITT a harmadikat ITT, a negyediket ITT olvashatják.

Borítókép:John Powell/Liverpool FC via Getty Images 

 

Videók