Így reagált Cristiano Ronaldo, amikor először ordibált vele Ferguson

A MU korábbi védője, Nemanja Vidic elevenitette fel a fiatal portugál és a legendás skót tréner kezdeti kapcsolatát.


Nemanja Vidic, a Manchester United korábbi kiváló védője felidézte Cristiano Ronaldo kezdeti kapcsolatát Sir Alex Fergusonnal.

Ronaldo 2003-ban, 18 éves korában érkezett a Unitedhez. Hat éven keresztül játszott az angol rekordbajnoknál, ez idő alatt pedig egy meglehetősen erős apa-fia-jellegű kötelék alakult ki közte és a United legendás menedzsere között. Ferguson irányítása alatt Ronaldo a világ egyik legjobb játékosává nőtte ki magát, de kapcsolatuk nem volt mindig ilyen harmonikus.


(Kép: Alex Livesey/Getty Images)

Vidic, a United egykori csapatkapitánya testközelből is láthatta milyen volt a fiatal portugál és a vehemens skót tréner kezdeti viszonya.

"Azt hiszem, Ronaldo nem volt túl boldog, amikor Sir Alex kiabált vele"
– nyilatkozta az egykori szerb kiválóság a Manchester Evening News-nak. "Emlékszem még az elején egyszer mondott valamit Ronaldónak, ami nagyon érzékenyen érintette. Nagyon magára vette, de hát fiatal volt még, mindössze 20 éves."


(Kép: John Peters/Manchester United via Getty Images)

Az incidens után Ferguson megpróbált másképp hozzáállni Ronaldóhoz.

"Természetesen ilyenkor az ember rájön, hogy legközelebb nem kell neki szólni, ha valamit rosszul csinál. Jobb, ha nem mondod el neki, máskülönben túlságosan érzékényen veszi a kritikát, és nem fog segíteni abban, hogy neked jobb legyen."

Attól függetlenül, hogy Ronaldo távozott a Manchester Unitedtől, továbbra is jó kapcsolatot ápol Fergusonnal, akit ráadásul nagyon tisztel.

"Fantasztikus ember. Nagyon sokat tanultam tőle." - mondta korábban Ronaldo a CNN-nek egykori edzőjéről. "Mint már korábban mondtam, olyan ő számomra, mintha az apám lenne, mert sok mindenre megtanított. Nagyon hiányzik, remek a kapcsolatom vele."


(Kép: Karwai Tang/WireImage)

Az ötszörös aranylabdás azt is elismerte, hogy Ferguson kőkeményen bánt a játékosaival, ha a szükség azt kívánta, de elmesélt egy kulcsfontosságú pillanatot kettejük kapcsolatában.

"Amikor édesapám beteg lett, és Londonban volt kórházban, akkor beszélgettem Fergusonnal. 
Kulcsfontosságú pillanatban voltunk a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában, de azt mondom neki, Főnök, nem érzem jól magam. Szeretném látni az apámat."


(Kép: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)


(Kép: Alexander Hassenstein - FIFA/FIFA via Getty Images)

"Erre annyit mondott, »Cristiano, ha szeretnél egy-két napra, vagy akár egy hétre elmenni, akkor elmehetsz. Hiányozni fogsz, mert fontos vagy nekünk, de az apád legyen a legfontosabb.«
- mondta Ronaldo. Amikor ezt elmondta, azt gondoltam magamban, ez az ember hihetetlen. Egy második apa volt számomra."

Forrás: sportbible

Borítókép: Getty Images

Videók