Nem sokon múlt, hogy Messi Mourinho csapatában kössön ki

A portugál tréner még 2004-ben megpróbálta a Chelsea-hez csalogatni az ifjú Messit.


Érdekes sztori látott napvilágot, ugyanis az olasz átigazolási ügyekben mértékadónak tartott újságíró, Gianluca Di Marzio azt állította, hogy pár éve maga José Mourinho hívta fel Lionel Messit FaceTime-on, hogy meggyőzze az argentint egy londoni szerződésről.

A portugál menedzser 2013-ban visszatért a Chelsea-hez, 2015-ös menesztése előtt pedig újabb bajnoki címet és ligakupát nyert a kékekkel.

Az olasz újságíró, Di Marzio azt állítja, hogy Mourinho visszatérésével a Barcelona kiválósága, Lionel Messi is majdnem a Stamford Bridge-en kötött ki.

"2004-ben Messi nagyon közel állt ahhoz, hogy a Chelsea-hez szerződjön, mert Mourinhónál szeretett volna játszani. Volt is egy hosszú beszélgetés kettejük között. Ez volt az első alkalom, hogy ott akarta hagyni a Barcelonát."


(Kép: Michael Steele/Getty Images)

A 46 éves riporter a Grand Hotel Calciomercato című könyvében írt arról, hogy az akkor még csak mindössze 16 éves tehetség csapatot akart váltani, mert az volt a vágya, hogy José Mourinho kezei alatt fejlődjön. Az elismert olasz sportújságíró mindezt az átigazolási piac legnagyobb elmeséletlen sztorijának nevezte könyvében.

A Sky Sports információi szerint a Chelsea készen állt arra, hogy kifizesse a Barcának a 250 millió eurós kivásárlási árat az argentin szupersztárért. Di Marzio pedig azt állítja, hogy a kékek hihetetlen szerződéssel csábították Messit, ugyanis a hatszoros aranylabdás zseni szezononként 50 millió fontot tehetett volna el zsebre. Mourinho még erre is rátett egy lapáttal, ugyanis személyesen hívta fel a labdarúgót. Di Marzio szerint a portugál tréner pedig megtörte a jeget Messinél azzal, amit mondott.

"Hogy vagy, bajnok? Nos, fogalmad sincs, hány álmatlan éjszakát okoztál nekem, mert folyton azon agyaltam, hogy megtaláljam a módját, hogy megállítsalak. Számtalan stratégiát próbáltam ki, de mindez addig működik, amíg meg nem szerzed a győztes gólt. Te vagy a legjobb, teljesen egyértelmű."


(Kép: Stephen Pond - PA Images via Getty Images)

Mourinho ezután sokakat meglepett egy roppant ravasz csellel, ugyanis ragaszkodott ahhoz, hogy Messi Barcelonában maradjon. A Manchester United és az Inter korábbi menedzserének szavai azonban jókora fordulatot vettek.

"Szóval, tudod, mit mondok neked? Pontosan ott kell maradnod, ahol vagy! Ne menj sehova. Barcelonában szobrot építenek neked. Ez a lehető legjobb hely egy hozzád hasonló világklasszis játékos számára. Azonban ... Ha egy reggel felébredsz, de reggelizés közben a kávé íze már nem lesz ugyanolyan, amikor az ég hirtelen szürke és borús lesz feletted, amikor már nem szereted az autódat, amikor szomorúnak fogod érezni magad hazafelé, amikor már se te, se a családod nem lesztek már boldogok, akkor fog eljönni az idő a távozásra. Életednek abban a sötét és komor időszakában majd újra ki kell nyitnod a boldogság kapuit...Ez a kapu mögött majd ott leszek én, José Mourinho. Keress majd meg, várni foglak!"

Di Marzio azt állítja, hogy habár a hatszoros aranylabdás mindenben megegyezett a Chelsea-vel, az apja és egyben ügynöke, Jorge valamint a korábbi csapattársai, Fabregas és Deco lebeszélte az argentint, aki így maradt a Barcelonában.A portugál tréner még 2004-ben megpróbálta a Chelsea-hez csalogatni az ifjú Messit.

Nos, sokszor felvetődött már az elméleti kérdés, és eljátszottunk a gondolattal, hogy Messi vajon hogyan teljesítene a Premier League-ben, erről mindmáig csak feltételezés szintjén alkothatunk teóriákat, ugyanakkor egy dolog valószínűsíthető: a Barca csapatkapitánya nem bánta meg, hogy végül maradt a katalán csapatnál, hiszen azóta legendává vált.

Forrás: sportbible

Kép: Getty Images

Videók