Hoppá! A Unitednél máris megtalálták Solskjaer utódját?

Ha nem javul a csapat teljesítménye, a norvég menedzser hamarosan lapátra kerülhet.


A Manchester United vezetősége azon dolgozik, hogy megtalálja a jelenlegi menedszer, Ole Gunnar Solskjaer utódját. Az angolok állítólag már meg is keresték Mauricio Pochettinót.

Angliában hetek óta téma a Ole Gunnar Solskjaer sorsa. Bár a Manchester United a norvég menedzserrel az előző idényben a 3. helyen zárt a Premier League-ben, a jelenlegi kiírásban a Vörös Ördögök finoman szólva sem teljesítenek jól, ugyanis hat forduló után mindössze hét ponttal a csalódást keltő 15. pozíciót foglalják el.

A bajnokságban nyújtott gyenge teljesítmény után jött egy meglehetősen kínos isztambuli vereség a Bajnokok Ligájában, ami után felerősödtek azok a hangok, miszerint edzőváltásra lenne szüksége a csapatnak.

A Manchester Evening News információi szerint a klub vezetősége már keresi Solskjaer utódját. A lap szerint a megoldás a legutóbb Tottenham Hotspurt irányító Mauricio Pochettino lehet.


(Kép: Clive Rose/Getty Images)

Az argentin menedzsert nem először boronálják össze az angol gyárvárosi csapattal. Az argentin edző korábban kijelentette, hogy szívesen elvállalná a munkát az Old Traffordon, a portál szerint pedig Pochettinót még mindig érdekli a United kispadja.


Solskjaer jövője szempontjából sorsdöntő lehet a hétvégi Everton elleni bajnoki, ugyanis a Manchester Evening News beszámolója szerint bár a hétközi vereség előtt a vezetőség még támogatta a norvég edzőt, de egy újabb blama után könnyen változhat a helyzet.

Egy újabb vereséggel a MU a 17. helyre csúszhatna le a válogatott szünet előtt. A vezetőség ugyan vonakodik a klublegenda elbocsátásától, de tisztában vannak vele, hogy megkell találniuk a megfelelő helyettest, ha a dolgok nem javulnak a közel jövőben.

A hét elején Pochettino a Sky Sports Monday Night Football című műsorában vendégeskedett, ahol elárulta, nyitott a visszatérésre, csupán a megfelelő ajánlatra vár.


Kép: Marc Atkins/Getty Images

Forrás: sportbible

Videók