Hivatalos: Petr Cech az Arsenalé

Az Arsenal bemutatta új kapusszerzeményét, Petr Cech személyében, aki a klub első nyári igazolása.


 
A hivatalosan meg nem erősített hírek szerint az Arsenal 11 millió fontért igazolta le az exchelsea-s kapust. Cech még pénteken esett át az orvosi vizsgálaton, a bemutatására hétfőig kellett várniuk a szurkolóknak.
 
A cseh kapus három évre írt alá, a hírek szerint heti százezer fontot keres majd, ráadásul korábbi klubja ellen debütálhat augusztus 2-án a Community Shielden.
 
Arsene Wenger már két éve szerette volna megszerezni a kapust, de akkor még nem állt elő a számára kedvező helyzet, az, hogy Thibaut Courtois kiszorította a Chelsea kapujából.
 
Cech levélben búcsúzott a Chelsea-szurkolóktól, a legfőbb indok a távozása mellett a kevés játéklehetőség volt. Roman Abramovics klubért tett szolgálatai miatt engedélyezte, hogy közvetlen riválishoz szerződjön a kapus, aki szeretett volna Londonban maradni.
 
"Alig várom, hogy becsatlakozzak a felkészülésbe. Ugyanolyan elkötelezett és sikerre éhes vagyok, mint karrierem elején. Miután beszéltem Arséne Wengerrel az elképzeléseiről, s hogy milyen szerepet szán nekem a csapatban, egyértelmű volt a döntés" - idézte a klub honlapja Cecht.
 
A veterán kapust számos európai topcsapat, közte a Paris Saint-Germain is meg akarta szerezni, ő azonban családja miatt mindenképpen Londonban akart maradni.
 
Cech 2004-ben a francia Rennes együttesétől került a Stamford Bridge-re, a Chelsea színeiben 333 Premier League-mérkőzésen lépett pályára, négy bajnoki címet, négy FA Kupát, három Ligakupát, Bajnokok Ligáját és Európa Ligát nyert a csapattal.

Videók