Hivatalos: megszerezte argentin kiszemeltjét a Tottenham

Régóta hajtottak a játékosra.


Ahogyan azt már májusban megírtuk, a Tottenham aktívan érdeklődött Giovani Lo Celso iránt, sőt, az Atlético Madriddal ment érte harcba. Ma pedig hivatalossá vált, hogy a Real Betis és a londoni klub egyezségre jutott a Premier League átigazolási időszakának utolsó napján az argentin átigazolásáról.

Lo Celso kölcsönbe érkezik, nagyjából 14 és 20 millió euró közti összegért a Betistől. A Spurs a következő nyáron jogosult lesz további 41 millióért megszerezni az argentin játékjogának 80 százalékát.

Ha elérik a Bajnokok Ligáját érő helyezések egyikét, akkor kötelezően aktiválni kell ezen jogosultságukat, míg ha lemaradnak Európa top tornájáról, akkor választhatnak, hogy marasztalják-e vagy sem. A maradék 20 százalékot különböző célok elérése esetén fizetik ki, összességében pedig elérheti a 70 milliót is az üzlet.

Az üzlet azért is érdekes, mert a Real Betis csak ezen a nyáron véglegesítette a játékos szerződtetését a PSG-től. Bár 2018 augusztusában igazolt a sevillai csapathoz, vásárlási opciójuk csak az idény végén aktiválták, 22 milliót adtak ki érte. 

Fotó: Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images

Videók