Hiába esett ki a Derby, a szurkolók állva éljenezték Rooneyt

A vezetőedző zseniális beszédet tartott a drukkereknek.


Wayne Rooney a kiesés ellenére lenyűgözte a szurkolókat.

A Derby County sorsa megpecsételődött a 2021/22-es szezonban azt követően, hogy a pénzügyi szabályok megsértése miatt 21 pontot levontak tőle. Wayne Rooney együttese ugyan körömszakadtáig küzdött, húsvéthétfőn biztossá vált, hogy a klub jövőre a harmadosztályban folytatja.

Az a tény, hogy Wayne Rooney csapata április közepéig el tudta kerülni a hivatalos kiesést, az edző és a játékosok részéről is komoly eredmény. Ha nem kaptak volna pontlevonást, a Derby 52 ponttal rendelkeznének, és nem kellene félniük a kieséstől. Éppen ezért a szurkolók a kiesés ellenére nagyon büszkék a csapatra. Rooney pedig úgy döntött, nem sokkal a sorsdöntő vereségük után kiáll a drukkerek elé és megköszöni a támogatásukat.

Az egykori játékos érzelmes beszéddel köszöntötte a klub edzőpályáján összegyűlt embereket.

„Hálásak vagyunk a támogatásért, amit egész szezonban tanúsítottatok. K*rva nehéz volt, nehéz volt. Nehéz pillanatok voltak, különösen nektek (rajongóknak). De mi mindent megtettünk, mindent megadtunk, amit csak lehet. Sajnálatos, hogy kiestünk, de most azt tervezzük, hogy ez a klub visszatér” – mondta.


Rooney beszédével lenyűgözte a szurkolókat, akik azért is szeretik az angolt, mivel úgy tűnik nagyon elkötelezett a klub iránt.
A sajtóhírek szerint a csapat hamarosan tulajdonost vált majd, ami után Rooney szerint felfelé ívelnek majd a dolgok.

„A tulajdonosváltásnak meg kell történnie. Ha megtörténik, újjá akarom építeni a klubot. Ez egy különleges klub, mindig ezt mondtam. Meg akarom próbálni visszahozni a boldog időket. Bizonyos szempontból húzhatunk egy vonalat a történtek után, és valóban elindíthatjuk ennek a klubnak az újjászületését. Minél gyorsabban történik az átvétel, annál gyorsabban tudjuk fejleszteni a csapatot” – fejtette ki.

„Együtt érzek a játékosokkal. 52 pontot szereztünk, és normál körülmények között mostanra biztonságban lennénk. Megfizettük annak árát, amit az előző tulaj hátrahagyott” – mondta.

Forrás: givemesport.com

Borítókép: twitter.com/Derby County

Videók