Harc a kezdőért? Őszintén beszélt az Arsenal spanyol kapusa a riválisáról

David Raya és Aaron Ramsdale között csata zajlik, hogy kivel induljon az ágyúsok névsora.


Sokan féltették Mikel Artetát és az Arsenalt attól, hogy belső konfliktus lesz David Raya leigazolásával. A The Atletic most megszólaltatta a kapust arról, milyen a viszonya Ramsdale-lel.

„Arteta bizalmat adott nekem, hogy ott lehetek. Két topjátékost akart minden poszton, és rajtam múlott, hogy megtaláljam az időt és harcoljak a percekért. Nem akarok ezen túl gondolkodni. Ha lesznek változtatások, mint minden poszton, én is segíteni fogok a pályán és a pályán kívül is.” – mondta a spanyol futballista.

„A kapcsolat? Nagyon jó. A nap végén társak vagyunk, és ez a fontos. Nagyon egészséges a kapcsolatunk. Nincsenek problémák. Minden nap hajtjuk egymást az edzéseken: amikor ő egy kicsit lent van, én hajtom őt, és amikor én egy kicsit lent vagyok (ő is ugyanezt teszi). Három, legfeljebb négy kapussal edzünk hetente órákon át, szükség van erre a fajta kapcsolatra, mert különben nem fog jól menni az edzés.” – tette hozzá Raya, aki átvette az elsőszámú kapus szerepét, de ahhoz, hogy ez fennmaradjon, továbbra is remek teljesítményt kell nyújtania.

„Nem szeretek a jövőbe tekinteni, inkább a mindennapokat nézem... de a tökéletes vége az lenne, ha bajnoki címet nyernénk az Arsenallal, ha behívnának a válogatottba az Európa-bajnokságra, és ha jó tornát vívnánk” – zárta szavait.

Az Arsenal jelenleg a 2. helyen áll a bajnokságban, a spanyolok pedig már biztos résztvevői a kontinenstornának.

Borítókép: Michael Regan/Getty Images

Videók