Győzelemmel kezdődött a Mourinho-Ibra éra Manchesterben

3 pont és 3 gól – ez a Manchester United teljesítménye az első José Mourinho által dirigált bajnokiján.


 
 
A Bournemouth vendégeként elért magabiztos győzelemmel kezdte meg a 2016/2017-es bajnoki idényt a Manchester United az angol labdarúgó Premier League első fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén.
 
A José Mourinho vezette MU-nak 40 percre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a vezetést Juan Mata góljával, a második félidő első 20 percében pedig előbb Wayne Rooney, majd az új igazolás, a 34 éves Zlatan Ibrahimovic is eredményes volt. A Bournemouth erejéből a lefújásig csak a szépítésre futotta.
 
Wayne Rooney 87. találatát szerezte a Premier League-ben idegenben, amivel utolérte Alan Shearert az idegenben lőtt gólok ranglistájának élén. Henrih Mhitarjan lett az első örmény labdarúgó, aki pályára lépett a Premier League-ben. Örményország a 112. nemzet, mely labdarúgót delegál az angol bajnokságba! A Dortmundtól érkező játékos az első gólt szerző Juan Matát váltotta a 75. percben. Zlatan Ibrahimovic rögtön első mérkőzésén gólt szerzett az angol pontvadászatban, a svédnek a SerieA, a LaLiga, a Ligue1 és a Bajnokok-ligája után ez volt az ötödik olyan versenysorozat nem rövid pályafutása alatt, melyben első pályára lépése alkalmával rögtön a kapuba is talált!
 
Premier League, 1. forduló:
 
Bournemouth-Manchester United 1-3 (0-1) gólok: A. Smith (69.), ill. Mata (40.), Rooney (59.), Ibrahimovic (64.)
 
később:
 
Arsenal-FC Liverpool 17.00
 
hétfő:
 
Chelsea-West Ham 21:00
 
szombaton játszották:
 
Manchester City-Sunderland 2-1 (1-0)
Hull City-Leicester City 2-1 (1-0)
Burnley-Swansea City 0-1 (0-0)
Crystal Palace-West Bromwich Albion 0-1 (0-0)
Everton-Tottenham Hotspur 1-1 (1-0)
Middlesbrough-Stoke City 1-1 (1-0)
Southampton-Watford 1-1 (0-1)
 
 


Bournemouth 1-3 Manchester United HD All Goals... by fantasticfootball

Videók