Guardiola: Yaya Touré egy feltétellel szerepelhet újra a Manchester Cityben

Könnyen lehet, hogy nem látjuk többet a Manchester City mezében Yaya Tourét, méghozzá ügynöke, Dimitri Seluk miatt.


 

 
„Nagyon nehéz döntés volt kihagynom őt a Bajnokok Ligájára nevezett keretünkből – mondta Guardiola. – Nagyon jól ismerem, tudom, hogy jó srác, de miután az ügynöke megszólalt, másnap már nem volt Yaya a keretben. Ameddig Dmitri Seluk nem kér nyilvánosan elnézést a klubtól, a játékosoktól és a vezetőedzőktől, addig a helyzet nem változik. Amint ez megtörténik, Yaya ismét a csapat tagja lesz és ugyanannyi eséllyel jut majd szerephez mint bárki más. Nem tűrhetem, hogy ez megtörténjen, hiszen akkor minden játékos, aki nem kap lehetőséget, majd az ügynöke bedumálja a csapatba” – mondta Guardiola.
 
Touré eddig egyszer kapott lehetőséget, gyakorlatilag a már lefutott, Steaua Bucuresti elleni BL-selejtező visszavágón – ahol Joe Hart is elbúcsúzott. Azóta nem volt meccskeretben és a BL csoportkörébe se nevezte Guardiola. 
 
Guardiola azt is elmondta, hogy Touré – aki kedden bejelentette visszavonulását az elefántcsontparti válogatottól – a Ligakupában sem kap egyelőre lehetőséget.
 
„Tudom Seluk mennyire szereti Yaya Tourét, ha szeret engem is, mutassa meg és kérjen elnézést Manchester Citytől azért, amit a klubbal művelt. El tudja bárki képzelni, hogy a menedzserem nekiállt volna szitkozni a Barcelona edzőjét, Johan Cruyffot? Tudom, ez már más világ, de én régimódi vagyok és azt vallom, hogy mindenki végezze a maga dolgát. Ha gondja van, hívja a sportigazgatót, Txiki Begiristain és beszéljék meg, amíg ez nem történik meg, Yaya nem fog játszani.”
 
Az ominózus Seluk-nyilatkozat: „Ha a City nem nyeri meg a Bajnokok Ligáját, remélem, Pep lesz annyira tökös, hogy elmondja, rosszul döntött, amikor tönkretett egy akkora játékost, mint Yaya.”
 

Videók