Guardiola nem gondolja magától értetődőnek a szerződéshosszabítását

A spanyol szakember még mindig bizonyítani szeretne klubjának.


Josep Guardiola örömmel meghosszabbítaná szerződését a Manchester City labdarúgócsapatánál, ám úgy véli: ehhez előbb bizonyítania kell a klub tulajdonosai felé.

A katalán tréner 2016 óta irányítja a manchesteri alakulatot, amellyel többek között két bajnoki címet és egy FA Kupát nyert. Az elmúlt idényben együttese 18 pontos lemaradással zárt másodikként a pontvadászatban a bajnok Liverpool mögött, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőben búcsúzott. Guardiolát jelenlegi kontraktusa 2021-ig köti a klubhoz.

"Szeretnék hosszabban itt maradni" - fogalmazott a 49 esztendős vezetőedző a City Wolverhampton elleni hétfő (ma) esti bajnokija előtt, amely idénynyitó lesz a csapata számára, mivel első fordulós találkozóját a hosszúra nyúlt európai kupaszereplés miatt elhalasztották.


Guardiola már több trófeával megörvendeztette a szurkolókat.

Fotó: Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images

"A szerződés meghosszabbítását ki kell érdemelnem. Meglátjuk, sikerül-e ez ebben az idényben a csapat előrehaladásának és fejlődésének fényében" - fejtette ki Guardiola.

Leszögezte ugyanakkor: jövője nem függ attól, szerez-e trófeákat a szezonban az együttes. Megemlítette: a vezetés nem erőltetett semmit a klubhoz érkezése óta, hagyták, hogy stábjával a tőlük telhető legjobb teljesítményt érjék el a gárdával, és ez továbbra is így van.

"Nem mondták meg, mikor mit kell nyernem, csupán azt, hogy játsszunk. Ugyanakkor ismerem a klub hagyományait, győzni akarok és kiérdemelni az új szerződést"
- hangsúlyozta Guardiola.

Borítókép: Clive Brunskill/Getty Images

Videók