Guardiola Manchesterbe csábítaná egykori játékosát

Sajtóhírek szerint Alaba az angol együttesnél folytathatja.


Miután a Manchester City sikeresen fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), és indulhat az európai kupasorozatokban, felerősödtek azok a sajtóhírek, melyek szerint David Alaba elhagyhatja a Bayern Münchent és Manchesterbe költözhet.

A The Guardian arról írt, Josep Guardiolának, a City vezetőedzőjének szilárd elhatározása, hogy a 28 éves osztrák játékossal erősítse meg a csapatának védelmét.

A CAS hétfőn döntött úgy, hogy az európai szövetség (UEFA) által a Cityre kiszabott szankciót felülbírálja, és törli a manchesteri egyesület eltiltását a kontinentális kupasorozatokból. Ezen kívül az UEFA által kiszabott 30 millió eurós pénzbüntetést 10 millióra csökkentette, ez a Guardian értesülései szerint szintén kedvező hír Alaba szerződtetésével összefüggésben.

A 72-szeres válogatott játékos megállapodása jövőre jár le a német bajnok és kupagyőztes Bayernnél, ahonnan Guardiola a középpályás Thiagót is szeretné leigazolni.


(Kép: Alexander Hassenstein/Getty Images)

Alaba legutóbb úgy nyilatkozott, még nem döntött a jövőjéről, Hansi Flick müncheni vezetőedző pedig azt mondta, a maga részéről mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Alaba és Thiago is a csapatnál maradjon. Thiagónak szintén 2021-ig érvényes a jelenlegi szerződése Münchenben.

Kép: Pressefoto Ulmer\ullstein bild via Getty Images

Sport365.hu - "A Manchester Cityt nem szabad felmenteni" - sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó számos kérdést vetett fel azok után, hogy hétfőn a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) eltörölte az európai szövetség (UEFA) által a Manchester City labdarúgóklubra kiszabott kétéves eltiltást, a 30 millió eurós pénzbüntetést pedig a harmadára csökkentette. Daily Mail: "A City elkerülte a kizárást, de ez nem erkölcsi győzelem".

Videók