Guardiola kiakadt és védelmébe vette játékosát: „Mondjam azt, hogy ő meg harmadosztályú edző?”

Roy Keane nemrég azt állította Erling Haalandról, hogy technikailag egy negyedosztályú focistának tartja.


 A Man City menedzsere, Pep Guardiola dühös Roy Keane-re, amiért "League Two-játékosnak" nevezte Erling Haalandot az Arsenal elleni 0-0-s döntetlen alkalmával nyújtott gyengébb teljesítménye miatt.

Keane kritikájára reagálva Pep kijelentette: "Nem értek vele egyet. Egyáltalán nem. Ez olyan, mintha ha azt mondanám, hogy Keane a második vagy harmadik ligás menedzser…”

"Nem hiszem, hogy így lenne. Ő a világ legjobb csatára, és ő segített nekünk abban, hogy megnyerjük, amit az előző szezonban megnyertünk, és az, hogy nem sok lehetőséget teremtünk, nem Erling miatt van.”

"Több emberre és több jelenlétre van szükségünk az utolsó harmadban, és egy furcsa meccset játszottunk az Arsenal ellen. Felülvizsgáltam, egyszerűen csak több ember hiányzott az utolsó harmadban, de ettől függetlenül Erling kivételes játékos marad.”

Pep további kritikákat is megfogalmazott az ex-Man United kapitánnyal kapcsolatban, amiért az olyan kritikákat fogalmaz meg a játékosokkal szemben, amiket annak ellenére állít, hogy ő maga is profi játékos volt.

"Meglep, hogy ez a mondat egy korábbi játékostól származik. Az újságíróktól meg tudom érteni, mert ők soha nem voltak a pályán, de egy volt profitól? Meglepődtem...”

Fotó: Getty Images

Videók