Gerrard vagy Scholes? Thierry Henry elárulta, hogy szerinte ki volt a jobb

A korábbi világ és Európa-bajnok francia labdarúgó szerint papíron az angoloknak volt a világ legerősebb középpályája.


Thierry Henry úgy véli, hogy a Manchester United korábbi középpályása, Paul Scholes jobb játékos volt, mint a Liverpool ikonja, Steven Gerrard.

A Sky Sports Monday Night Football című műsorában egy rajongó megkérdezte az Arsenal és a Barcelona egykori klasszisától, hogy van-e olyan jelenlegi vagy korábbi játékos, akivel szívesen játszana együtt, ha még ma is focizna.

A korábbi világ és Európa-bajnok francia labdarúgó egy pillanatra elgondolkozott, majd megnevezte a Manchester United legendás középpályását, Paul Scholest.


(Kép: AMA/Corbis via Getty Images)

Ed Chamberlain, a Sky Sports műsorvezetője megismételte a kérdést Henrynek, majd rövid szünet után azt válaszolta: "Paul Scholes", és természetesen meg is indokolta döntését.

"A következő játékos lehetne Gerrard, mert nagyon közel volt ahhoz a szinthez, de Paul Scholest választanám."


(Kép: Tom Purslow/Manchester United via Getty Images)

"Mindig ott volt fejben. Ő volt a Manchester Unitedet motorja. Minden alkalommal, amikor ellenük játszottunk meg kellett találnunk a módját, hogy valahogy megállítsuk."

Henry nem csak a United ikonját dicsérte, hanem kitért az angol válogatottra, amelynek középpályáján olyan sztárok játszottak korábban, mint David Beckham, Paul Scholes, Steven Gerrard és Frank Lampard.

"Az angoloknak volt papíron a világ legerősebb középpályája." – jegyezte meg Henry.


(Kép: Ross Kinnaird/Getty Images)


(Kép: Paul Gilham/Getty Images)

Pályafutása során Henry számtalan kiváló középpályással játszott együtt klub és válogatott szinten egyaránt. Elég csak Zidane, Iniesta, Xavi, Busquets, Viera, Petit vagy épp Edgar Davids nevét említeni, így tehát ha valaki, akkor ő biztosan tudja, hogy milyen egy minőségi középpályás.

Forrás: sportbible

Borítókép:

Videók