Gerrard, Scholes vagy Lampard? Fábregas elárulta ki volt a legjobb

A spanyol középpályás Rio Ferdinanddal beszélgetett.


Cesc Fabregas is állást foglalt abban a vitában, hogy Steven Gerrard, Paul Scholes és Frank Lampard trió közül ki volt a legjobb középpályás. A spanyol játékos a Liverpool ikonját nevezte meg, mint a legkeményebb ellenfél.

A három angol középpályást számtalanszor hasonlították már össze pályafutásuk alatt, de még mindig vita tárgyát képezi, hogy ki volt a legjobb.

Az Arsenal és a Chelsea egykori labdarúgója jól ismeri mind három klasszist, hiszen a Premier League-ben töltött ideje alatt jó pár nagy meccset játszott ellenük.


(Kép: Mike Egerton - PA Images via Getty Images)

"Ha egyet kell választanom, akkor azt mondanám, hogy Steven Gerrard. Nagyon élveztem ellene játszani." – mondta az Arsenal és a Chelsea egykori labdarúgója a Match Of The Day top 10 podcastjében.

"A legkeményebb ellenfél volt. Egy igazi box-to-box középpályás, aki bevethető volt a jobb és a baloldalon egyaránt. Remekül lőtt távolról. Egy gép volt."


(Kép: Marc Atkins/Mark Leech/Getty Images)

Fábregas korábban dicsérte a Manchester United legendáját, Paul Scholest is, egész pontosan úgy fogalmazott, hogy „csodálja” a legvörösebb Vörös Ördögöt, ennek ellenére Gerrardot tartja a legjobbnak.

"Fiatalabb koromban odáig voltam Steven Gerrardért." – mesélte a spanyol Rio Ferdinand podcastjében. "Nagy sztárnak számított a szülővárosomban. Emlékszem, amikor a Premier League meccsek összefoglalóit néztük mindig tele voltak Gerrard távoli bombáival. Mindenhol ott volt a pályán, sokat tanultam tőle.""A játékom és a látásmódom szempontjából Paul Scholest mondanám. Micsoda játékos. Egyike azoknak a focistáknak, akik olyan magas szinten játszottak, amit én mindig is el akartam érni. Mindig azt akarta, hogy nála legyen a labda."

Lampard 2014-ben távozott a Chelsea-től, mindössze pár héttel azelőtt, hogy Fábregas oda igazolt. A londoni együttes edzője 2017-ben vicces megjegyezte, hogy a klub azért engedte el őt, hogy szerződtetni tudják Fábregast.


(Kép: Stephen Pond - PA Images via Getty Images)

Ön szerint Gerrard, Scholes és Lampard közül ki volt a legjobb? Irja meg nekünk kommentben!

 

Forrás: sportbible

Kép: Getty Images

Videók