Gary Neville felfedte Cristiano távozásának igazi okát

Mi volt a vonzó Spanyolországban?


A Manchester United legendája, Gary Neville elárulta Cristiano Ronaldo távozásának igazságát.

A portugál klasszis még 2009-ben hagyta ott az Old Traffordot a Real Madrid kedvéért. Az angol védő szerint azonban ez a döntés nem lepett meg sokakat, figyelembe véve azt, hogy Cristiano számára hatalmas probléma volt Angliában az időjárás.


Fotó: Chris Coleman/Manchester United via Getty Images

A jelenleg Juventusban futballozó 35 éves támadó akkoriban rekordot jelentő 80 millió fontért cserébe költözött Spanyolországba. Neville elismerte, hogy a csapat már javában készült a távozására, mivel hamarabb rájöttek, hogy Ronaldo szíve már elhúzza őt a Vörös Ördögöktől.

"A 2008-as döntő utáni interjúban már egyfajta utalást tett arra, hogy távozni fog. Ott már egyfajta figyelmeztetés volt mindenki számára, hogy készüljetek, mert távozom. Ezt követően már szinte kész tényként tekintettük, hogy ő tovább áll, és az is nyilvánvaló volt, hogy egyszer a Real Madridban és a La Ligában fog kikötni" - mesélte Neville.

Cristiano Ronaldo ►Legendary Skills For Manchester United

SUBSCRIBE FOR MORE Instagram: https://www.instagram.com/FernandoF7i/ Twitter: https://twitter.com/FERNANDOF7i Facebook: https://w...


Arról, hogy megpróbálta-e meggyőzni Ronaldót a maradásról csak annyit mondott:
"Nem beszéltem vele erről. Elfogadtam a döntését. Az tudni kell, hogy Cristiano számára nagy problémát jelentett az időjárás, és szeretett volna Spanyolországban élni. Azt éreztem, hogy mondhatok neki bármit, nem tudom már őt meggyőzni a maradásról. "

"A Manchester Unitedet elhagyó játékosok többsége maradni szeretett volna mindig. Az én időmben csak azok távoztak, akiknek lejárt a szerződése, idősebbek voltak vagy éppen kevés játéklehetőséget kaptak. Cristiano esetében más volt."

Mint ismert Cristiano Ronaldo sikersztorija tovább íródott a Real Madridban, ahol rekordok hátán rekordokat döntött, míg nem 2018-ban a Juventushoz szerződött. Egyes hírek szerint viszont ismét visszatérhet a spanyol fővárosba az ötszörös Aranylabdás.

Sport365.hu - Cristiano Ronaldo 50 millió fontért visszatérhet Madridba

A Corriere dello Sport értesülései szerint a koronavírus-járvány okozta válság miatt a Juventus labdarúgócsapata rákényszerül Cristiano Ronaldo eladására, amire a Real Madrid egy méltányos áron le is csapna. A portugál csillag a második évét tölti Torinóban, miután 2018-ban 100 millió fontért cserébe elköltözött a spanyol fővárosból.

Sport365.hu - Az egyetlen játékos, aki kétszer küldte el Fergusont a p*csába

Sir Alex Ferguson több mint húsz éven keresztül vasszigorral irányította a Manchester Unitedet. Nem sok játékos akadt, aki vissza mert szólni a legendás skót trénernek, hiszen olyankor mindig jött a híres hajszárító módszer. Gary Neville a Manchester United labdarúgócsapatának korábbi sztárja azonban egy interjúban elmesélte, hogy azon játékosok közé tartozik, akiknek volt szerencséje összerúgni a port Fergusonnal.

Forrás: metro.co.uk
Borítókép: Kiyoshi Ota/Getty Images

Videók