Garry Neville: ezért késik a tulajdonosváltás bejelentése?

Továbbra sem tudni ki lesz az új tulajdonos, ami a nyárra nézve több problémát is felvet.


Garry Neville közösségi oldalán fogalmazott meg azzal kapcsolatban gondolatokat, ahogyan a Glazer család a Manchester United tulajdonosváltását intézi, és sorai egyáltalán nem a kedvességről árulkodnak. A klub korábbi legendás védője elfogadhatatlannak tartja a folyamatot, lévén a legelső ajánlat még februárban érkezett, és számottevő előrelépés azóta sem történt.

„Egyértelmű, hogy a Glazer család nem fog bejelenteni a szezon végéig semmit a tulajdonosváltásról. Már hetek-hónapok óta teljesen amatőr módon kezelik a szituációt. Pontosan tudják, hogy a szurkolók tiltakozása sokkal jelentősebb formában nyilvánult volna meg, mint eddig, ha egy olyan végkifejlete lett volna az egésznek, ami népszerűtlen. Alapvetően, ha bármelyik jelenlegi családtag továbbra is a tulajdonosi kör tagja maradna, azt elfogadhatatlannak tartanák a fanatikusok. Ez az oka annak, hogy megvárakoztatnak minket?”

Mindez azért is probléma többek között, mert míg a játékosok szerződéshosszabbítási folyamata is akadozhat, addig Erik ten Hag sem tudja, pontosan mekkora összegből gazdálkodhat a nyáron. Márpedig, mint minden egyesület esetében, a Manchester United keretét tekintve is szükség van az erősítésekre, főleg, hogy jövőre ismét ott lesznek a Bajnokok Ligájában, ahol Luke Shaw egy korábbi nyilatkozata szerint – akárcsak a Premier League-ben – nem lehet más céljuk, csakis a végső siker elhódítása.

Borítókép: Getty Images Europe  /  Eddie Keogh

Videók