Ezzel a tanáccsal engedte útjára játékosait Mikel Arteta

A sérülések is szóba kerültek a Palace elleni sikert követő nyilatkozatában.


Tovább dörögnek az Arsenal ágyúi, ezúttal az Emiratesben győzték le a Crystal Palacet a Premier League 28. fordulójában vasárnap délután. A meccs egyik hőse Bukayo Saka volt két góljával és gólpasszával, de betalált Gabriel Martinelli és Granit Xhaka is.

Mikel Arteta, a hazaiak menedzsere kitért a sérülésekre, és pozitív példaként említette az egyik helyettest, Rob Holdingot.

„Már eddig is többször veszítettünk játékosokat a sérülések miatt. Gabby négy, Thomas Partey és Oleksandr Zinchenko másfél, míg Mohamed Elneny 6-8 hónapra dőlt ki. Most pedig elvesztettük Eddie Nketiaht, Tomiyasut és Salibat.”

„Nem titok, hogy mindenkinek egy kicsit többet kell beletennie. Ha ezen a szinten akarsz maradni, mindenkinek feljebb kell lépnie, és még keményebben dolgoznia. Rob Holding egy kiváló példa volt arra, mi kellett a mai sikerhez.”

 

 

A győzelem egyben azt is jelentette, hogy az Arsenal átmenetileg nyolc pontos előnyben van, hisz a Manchester City ebben a fordulóban az FA kupa miatt nem lépett pályára a bajnokságban.

„Szeretnék pozitívan gondolkodni és egyben a földön is maradni” – folytatta a hátralévő kihívásokkal kapcsolatban a spanyol menedzser. A válogatott szünet mindig rizikós a kluboknak, elég csak Gabriel Jesusra gondolni, aki épp a világbajnokságon szedett össze súlyos sérülést.

 

 

„Elmennek meccseket játszani és ugyanolyan mentalitással teszik majd mint itt, vagy még jobbal, hisz a válogatottjukról van szó.”

„Azzal engedtem őket útjukra, hogy nagyon vigyázzanak magukra, míg távol vannak. Természetesen, akik itt maradtak, azokra mi figyelünk. Miután visszatért mindenki, ugyanazzal az elhivatottsággal, vagy még éhesebben vágyunk majd a sikerre a Leeds ellen, ami tudjuk, hogy az egyetlen fontos meccs, amire jelenleg figyelnünk kell.”


 

 

Az Arsenal az elmúlt öt bajnoki meccsét mind megnyerte, gólkülönbsége 15-3. A következő, már említett megmérettetés április elsején vár az együttesre és miután múlt héten kiesett az Európa Ligából, a Manchester City három frontos harcával szemben csak a Premier Leaguere kell koncentrálnia.

Borítókép: Getty Images Europe

Videók