Ezért lepődött meg Rio Ferdinand, amikor belépett Ronaldóhoz

Ez a történet jól megmutatja a portugál mentalitását.


A Manchester United legendája, Rio Ferdinand elárulta, miért döbbent meg, amikor belépett Cristiano Ronaldo házába.

Az egykori játékos Youtube-csatornáján beszélgetett, az ökölvívó Anthony Joshuával. A bokszoló jelenleg a címvédésre készül Oleksandr Usyk ellen. A beszélgetés során pedig azt kérdezte az egykori labdarúgótól, mit tehetne azért, hogy elérje azt az elit szintet, amit Ronaldo 36 évesen is képvisel.

Rio Ferdinánd erre azt válaszolta: „Szerintem bátornak kell lenned. Az emberek soha nem beszélnek Cristiano bátorságáról."

"Ő bátran kockáztatott, eljött egy másik országba. Bátor volt és az maradt, aki volt, nem változott igazán.”

„Megszállottja lett a sportnak, amit választott, és olyan részletekbe ásta bele magát, amelyekkel csapatot épített maga köré.”

"Egyszer körbejártam a házát. Beléptem és körülbelül hat-hét ember ült az előszobájában. Azt mondtam neki: Cris, kik ezek az emberek? Olyanokat sorolt fel, mint a személyes masszőre, táplálkozási szakértője, az orvosa, a fizikoterapeutája, a szakácsa."

"Ők voltak azok az emberek, és akkoriban még senki nem tette ezt. Ebben az értelemben látnok volt.”

„Csak keres minden apró részletet, ami lehetővé teszi számára a fejlődést. Képeket küldött nekem, hogy mélyvizes merüléseket végez a tengerben a regenerálódás miatt. Amikor a Juventusnál volt két órát vezetett miatta, hogy odaérjen. Míg mások otthon, vagy kint vacsoráznak. Ő csak ezt a pluszt keresi.”

Ronaldo számos lépést tesz annak érdeképeb, hogy megőrizze a kondícióját. Ilyen az, hogy naponta ötször alszik két órás részletekben, avgy az is, hogy szigorúan organikus, tápanyagokban gazdag ételeket eszik.

Ferdinand hat évig játszott együtt Ronaldóval, mielőtt az ötszörös aranylabdás a Real Madridba igazolt. Szerinte a portugál a legjobb labdarúgó, akivel valaha játszott.

„Amikor csatlakozott hozzánk, még gyerek volt, de egyre nőtt az intelligenciája és a megszállottsága, hogy jobb legyen. A vágya, hogy egyre jobb legyen könyörtelen volt. Soha nem láttam ehhez hasonló embert, aki el tudott jutni a csúcsra és bármit megtenne érte, hogy odaérjen.”

Forrás: Sportbible.com
Borítókép: Facebook.com/Manchester United

Videók