Ezért Kevin De Bruyne a világ egyik legjobb középpályása - Videó

A belga játékos évek óta a Premier League passzkirálya.


Ugyan a Liverpool szenzációs szezont produkált eddig, és amennyiben a koronavírus-járvány után folytatódik a Premier League, szinte biztos már, hogy bajnok lesz. Azonban mégsem a vörösökről szól ez a cikk, ugyanis van egy játékos, akit még a Pool sem tud elhomályosítani. Ő pedig nem más, mint a Manchester City talizmánja, Kevin de Bruyne.

Az vitán felül áll, hogy Angliában a Liverpool dominált az idényben, és ha nincs a koronavírus-járvány, akkor jó eséllyel már bajnok lenne a Mersey-parti gárda, hiszen a második helyen álló Citynek 25 pont a hátránya, bár riválisánál eggyel több, tíz meccset játszhat még le az évadban.

Guardiola nemrégiben azt nyilatkozta a jétékosáról, hogy „olyan passzokat és lehetőségeket lát, amelyet normális emberek nem láthatnak”.

A belga középpályást a napokban Jamie Redknapp is dicsérte, ráadásul a korábbi angol válogatott labdarúgó a Sky Sports podcastjében azt javasolta, hogy a belgának kellene ítélni a Premier League legjobbjának járó elismerést idén.

"Ő a valaha volt legjobban passzoló játékos a Premier League-ben. Nála pontosabb átadásokra még David Beckham, vagy Paul Scholes sem volt képes” – mondta Redknapp a Sky Sportsnak.

A szezonban több alkalommal is megállíthatatlannak bizonyult, így felmerül a kérdés - vajon ez karrierje legjobb évadja-e? A statisztikák mindenesetre arra utalnak, hogy ez lehet a helyzet. És amennyiben folytatódik a bajnokság, tovább javíthat a számokon.

A belga varázsló 26 bajnokin nyolc gól mellett immáron 17 aszisztot jegyzett a szezonban, ezzel pedig toronymagasan uralja a Premier League-et. Tehát csupán három gólpasszra van Thierry Henry egy évadban elért rekordjától. A legendás francia csatár 2003-ban 20 gólpasszt osztott ki egy szezonon belül a PL-ben, sőt amennyiben folytatódik az angol pontvadászat könnyen elképzelhető, hogy a belga támadó középpályás rekordot dönt.

A 28 éves középpályás idei szezonban nyújtott teljesítményéről zseniális összeállítás készült. Érdemes megnézni a góljai mellett nagyszerű meglátásait, sebészi pontossággal átadott kulcspasszait és keresztlabdáit.

De Bruyne számára alighanem a legrosszabbkor jött a koronavírus-járvány miatti leállás, hiszen élete talán legjobb formájában játszik, és ez elég is ahhoz, hogy a világ jelenlegi két legkiválóbb középpályása közt emlegessék őt.

Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Forrás: givemesport

Videók