Ezeket KELL megoldani az MU-nál. Tények, nevek, változások. Minden.

Végre egy rendes, átfogó elemzés. Nagyon vártam ezt.


Solskjaer fontos nyár elé néz. Rendbe kell tennie rengeteg dolgot, hogy a szezonkezdésnél a csapat rakéta üzemmódba kerüljön, hogy képes legyen kilőni.
Rashford, Martial, Pogba és a többiek. Kivel mi legyen.
 
A történetet már fejből tudjuk: 
Mourinho el, Solskjaer időszakos poszt, eredmények, állandó megbízás, felívelés majd romlás, még több romlás, aztán Cardiff City. 
 
Itt egy elemzést arról, hogy mi nem stimmel, mit és kivel kellene csinálni. Vagy nem kellene. Posztok, nevek, tények.
Hajrá. 
 
Először is a fitness
Az tudható volt, hogy Solskjaernek a fizikai felkészültség hiányával gyűlt meg elsők közt a baja, már nem sokkal kispadra kerülése után.
A kulisszák mögött látszott, hogy  a sporttudományi részleg feleslegesssé súlytalanodott Mourinho alatt, mivel ő inkább a tradicionális módszerekhez ragaszkodott.
Most a fizikai felkészítők nagyrészét újra aktivizálták, és Solskjaer további létszámfejlesztést fontolgat náluk.
A szezon vége felé az embernek volt egy olyan érzése, hogy az MU ugyancsak jól fizetett játékosai egyszerűen nem tudják azt a fizikai szintet hozni, amire az elit osztályban szükség lenne.
Ez pedig elfogadhatatlan, ennek javítása nem várathat.

Akiktől meg kell szabadulni
Kétféle elgondolás fut egymással párhuzamosan. Az egyik szerint egy megfelelő rendszer és menedzser alatt a Unitedben játszó gyengébben teljesítők is kiteljesednének, ezért hiba volna kidobálni azokat, hogy aztán máshol, a vélt megfelelő körülmények közt aztán sikert hozzanak másoknak.
Azonban az nem lehet kérdés, hogy szükség lesz egy alapokat érintő tisztogatásra is. A nehézség az, hogy az elküldendők közül jónéhány kapott szerződés hosszabbítást nem sokkal Mourinho végjátéka előtt. 
Meg ott van Sanchez. Hogyan találsz vevőt egy heti 500.000 font értékű puzzle darabra, ami nem illeszkedik sehová? Ugye milyen izgalmas kérdés?
(Photo by Ben Early/Getty Images)
 
Martial
Még talán nem túl késő, hogyne Anthony Martial legyen az 50 millió fontos melléfogás, ahogy arról a szurkolók énekelgetnek néha. Martial nem győzte meg Solskjaert sem a hozzáállásával, sem a fizikai felkészülségével. Pedig ez a játékos egy hatalmas, természetes tehetség, aki nagyon sokat nyomhat a latba téthelyzetben. Ha Solskjaernek sikerül rendbe tennie fizikai és lélektani szinten is, az komoly eredményeket hozhat a következő szezonban.
(Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)
 
Rashford
Kevesen akarják annyira a Unitedet sikerre vinni, mint ő. A többiekhez hasonlóan viszont ő is küzd bizonyos akadályokkal. Még csak 21, és az utóbbi időben kissé talán túlhasznált. Robbanékony a tempója, jól időzít, és eredményesen be tudja fejezni a támadást. Összeszedettségre és önbizalomra van szüksége, és persze hogy rendben legyen az egészsége.
(Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)
 
A védelem átformálása
Ez a terület mindennél nagyobb figyelmet igényel. Először is ki kéne deríteni, mi van David de Gea-vel. Ha aláírja az új szerződést, az nagyszerű.
Ha nem, akkor fogd a pénzt, és használd máshogy. Kieran Tierneynek gyatra volt az év a Celticben a sérülése miatt, most biztos ég a vágytól, hogy itt bizonyíthasson. Fiatal és tehetséges.
Úgy tűnhetne, hogy a Bailly-Lindelof a legjobb hátvéd pár, pedig igencsak elférne az erősítés a poszton. Phil Jones sehogy sem bír kijönni a sérülésből, Chris Smalling meg nagyon ingadozó teljesítményű.
 
Szerezz új kapitányt, vagy építsd a csapatot Pogba köré. A hozzá közelállóknak meggyőződése, hogy ő nem hibáztatható azért, ha hiányzik a minőség a pálya több pontján.
Pogba vezető személyiség és tehetséges, de ha többletfelelősséget akarsz rátenni, ahhoz támogatni is kell majd.

Nagyon kevesen vannak, akik szóba jöhetnek rajta kívül, olyat találni pedig, aki helyből és biztosan beválna, szinte lehetetlen.

 (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)

Videók