Exkluzív: Magyar kapust igazolhat a Fulham

Könnyen lehet, hogy Gera Zoltán esetleges távozásával sem marad magyar légiós nélkül a Fulham FC. A frissen vezetőedzőnek kinevezett Martin Jol noteszában ugyanis előkelő helyen szerepel egy magyar hálóőr neve.


A név tulajdonosa pedig nem másé, mint Somogyi Csabaé a REAC jelenlegi kapusáé, aki a Ness Hungary NB II-ben szerepel 2009 óta. A 26 éves kapus korábban a Győri ETO FC, az Integrál-DAC, a Hévíz FC és a REAC színeiben szerepelt.

Hogy miért és hogyan? A történet még 2010 decemberében kezdődött: Somogyi Csabát, a REAC 25 éves kapusát hét napon át tesztelték a holland Ajaxnál.

- Torma Gábor csapattársam belevágott a menedzser szakmába – kezdte Somogyi Csaba az amszterdami történetet, akkor. – Gábor 10 évet futballozott Hollandiában. Jó kapusnak tart, ezért megbeszéltük, hogy én leszek az első menedzselt játékosa. Az Ajaxhoz az ő ismeretsége alapján kerültem próbajátékra. Akkor még Marin Jol irányította az együttest. Gábor remek kapcsolatban a mai napig a holland trénerrel. Küldött neki egy DVD felvételt rólam, ami alapján Martin Jol meghívott Hollandiába hét napra.

Aztán Martin Jol valóban távozott és nem várt fordulat történt. Az Ajaxnak ugyanis nem kellett Somogyi. - Biztosat nem tudok mondani Csaba ügyében egyelőre. Egy biztos, Martin Joltól ígéretet kaptunk, ahova ő megy, ott számítani fog ránk. Hogy aztán az Eredivisie-ben vagy a Bundesligában kap csapatot, azt még nem tudjuk előre megmondani. Január közepére minden kiderül, most szabadságát tölti családjával.

A következő fordulat pedig ma délelőtt látott napvilágot hat hónappal később. A holland Martin Jol lett az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő, a magyar válogatott Gera Zoltánt is foglalkoztató Fulham vezetőedzője. Az egyesület hivatalos honlapján olvasható közlemény szerint az 55 éves szakember kétéves szerződést kötött a londoni klubbal, s a megállapodás tartalmaz plusz egy évre szóló opciót is.

Ha Martin Jol szavatartó ember, akkor könnyen lehet, hogy Somogyi Csaba hamarosan a Fulham légiósa lesz.

Sikerült telefon elérnünk Somogyi Csabát, aki sejtetően nyilatkozott a Sport365.hu-nak: - Már korán reggel értesültem a hírről, mivel Martin Jol menedzsere felkereste menedzseremet, Torma Gábort, hogy Martin Jol lesz a Fulham vezetőedzője. Bővebb információt egyelőre nem tudok mondani, nem szeretném elkiabálni előre, de nagyon boldog vagyok, hogy úgy néz ki lesz valami az ígéretből!

Pintarics Balázs

Videók