Évekig elhúzódó jogi fejleményei lehetnek, ha a PL szezonja nem a pályán ér véget

A Crystal Palace elnöke hangsúlyozta, szeretnék lejátszani a hátralévő meccseket.


Steve Parish, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Crystal Palace elnöke jogi következményektől tart, amennyiben nem fejeződik be az idény.

A klubvezető az együttes honlapján kifejtette: sportszakmai szempontból is szeretné befejezni a szezont, "megkoronázni a Liverpoolt", valamint megadni a lehetőséget a csapatoknak, hogy a pályán harcoljanak a legjobb pozíciókért. Amennyiben ugyanis ezekre nem kerülhet sor, az bonyolult következményekkel jár, magában foglalva a hónapokig vagy akár évekig is elhúzódó jogi fejleményeket.

"Mert ez részben a pénzről is szól. És mindannyiunknak figyelnünk kell a pénzre" - hangsúlyozta. Hozzátette: a futballbiznisztől sok másodlagos ipar függ, a Premier League-nek pedig egymilliárd fontos veszteséggel kell számolnia, ha nem teljesíti a műsorszolgáltatók felé vállalt kötelezettségét.


A játékosok március közepén léptek pályára utoljára.

Fotó: Alex Broadway/Getty Images

"Azzal pedig senki sem nyer, ha a Premier League kevesebb pénzt kap. A labdarúgás az állam egyik legjobb adófizetője. Mert sok pénzt fizetünk a játékosoknak, de annak ötven százaléka az államkasszába kerül adó formájában. Összességében 3,3 milliárd font adót fizetünk minden évben, és az egész labdarúgó piramisunkat nagyjából a Premier League finanszírozza" - emelte ki.

A PL-klubok pénteki videokonferenciájukon megállapodtak abban, hogy csak semleges pályákon lehet befejezni a küzdelmet, a mérkőzések legfeljebb tíz stadionban zajlanának. A kiválasztásnál elsődleges szempont lenne, hogy elejét vegyék szurkolói csoportosulásnak, a minősítést pedig a hatóságok végeznék el.

Az angol bajnokság március 13-án szakadt félbe, és még 92 mérkőzés van hátra. A klubok továbbra is eltökéltek abban, hogy a pályán alakuljon ki a végső sorrend, de a folytatást csak akkor tartják elképzelhetőnek, ha az biztonságos.

A folytatást illetően konkrét döntés továbbra sem született, az egyeztetések a hatóságokkal és az illetékes minisztériumokkal a jövő héten folytatódnak.

Borítókép: Craig Mercer/MB Media/Getty Images
 

Sport365.hu - 18 sztár, aki kudarcot vallott a PL-ben

Köztudott, hogy nem minden labdarúgónak jön be az angol foci, ugyanis nem mindenki bírja felvenni a Premier League tempóját, nem nem mindenki bírja a bajnokság keménységét, így jó pár olyan sztárt látunk már, akinek bizony beletört a bicskája. Az elmúlt években számtalan sztárt láttunk megbukni a világ legjobb és legerősebb bajnokságában.

Videók