"Elméletileg nem lehetetlen, de..." - Solskjaer

A Manchester United edzője szerint csoda kell a City megelőzéséhez.


A Manchester Unitednek csoda kell 11 pontos hátránya ledolgozásához a városi rivális Cityvel szemben az angol labdarúgó-bajnokságban - véli Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző.

A Manchester United a vasárnap a Tottenham vendégeként aratott 3-1-es győzelemmel kihasználta, hogy az éllovas City nagy meglepetésre hazai pályán kikapott az újonc Leeds Unitedtől.

A 74 ponttal tabellaelső Citynek hat, a 63 pontos Unitednek hét mérkőzése van hátra a Premier League küzdelmeiből, és bár a norvég tréner nem tett le a bajnoki címről, reálisan látja az esélyeket.

"Elméletileg nem lehetetlen, ám sok mindennek kell történnie hozzá. Leginkább egy csodának" - fogalmazott Solskjaer, hozzáfűzve: "néha történnek csodák".

A United tavaly harmadikként zárt, 33 pontos lemaradással a bajnok Liverpool és 15-tel a City mögött.

A vezetőedző a győzelmek mellett azt várja csapatától: bizonyítsa be, hogy fejlődött az elmúlt kiíráshoz képest, és olyan közel kerüljön a Cityhez, amennyire csak lehetséges.

A Manchester United csütörtökön az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján, idegenbeli 2-0-s sikerét követően, fogadja a Granadát, majd vasárnap a Burnleyt látja vendégül a bajnokságban.

Borítókép: Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images

 

Videók