"Egy legendát veszítettünk el, de megtaláljuk a méltó helyettesét”

A Manchester City készen áll Agüero pótlására.


Kaldun al-Mubarak, az angol bajnok Manchester City labdarúgóklub elnöke kijelentette, hogy rendelkezésre áll a pénzügyi háttér a csapattól távozó Sergio Agüero pótlására, valamint további új igazolásokra. Az argentin válogatott Agüero, aki 260 góllal a City történetének legeredményesebb futballistája, a következő két idényben az FC Barcelonában folytatja pályafutását.

"Egy legendát veszítünk el Sergio Agüero személyében, akit nagyon nehéz lesz pótolni, de biztos vagyok abban, hogy megtaláljuk majd a megfelelő játékost erre a feladatra" - mondta a klub weboldalán al-Mubarak, aki szerint a csapatban vannak még olyan posztok, amelyek erősítésre szorulnak. "Az egyik dolog, amit az elmúlt években megtanultam, az az, hogy folyamatosan be kell építeni tehetségeket, velük frissíteni a keretet, és ez különösen igaz akkor, amikor a legmagasabb szinten szerepel a csapat" - nyilatkozta az elnök.


Fotó: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images

A City magabiztosan nyerte meg a Premier League legutóbbi kiírását, 12 ponttal megelőzve a második, városi rivális Unitedet, a Ligakupában szintén diadalmaskodott, ám a Bajnokok Ligája múlt szombati döntőjében 1-0-ra kikapott a Chelsea-től.

"A bajnoki cím birtokában sem dőlhetünk hátra, ez most az az időszak, amikor ki kell mondanunk, hogy nem vagyunk elégedettek, és számunkra önmagában kevés a Premier League trófeája" - fogalmazott al-Mubarak.

Borítókép: Marc Atkins/Getty Images

Videók