"Cristiano Ronaldo volt a hősöm"

A Liverpool portugál támadója, Diogo Jota rajong honfitársáért.


A Liverpool új igazolása, Diogo Jota beszélt a klubnál töltött kezdetekről, gyermekkoráról és Cristiano Ronaldóról.

A 23 éves portugál támadó, Diogo Jota rövid idő alatt a Liverpool egyik fontos játékosává nőtte ki magát. Jürgen Klopp segítségével zökkenőmentesen ment a beilleszkedés, miután elhagyta a Wolverhamptont a vörösök kedvéért.

"Amikor új klubhoz kerül az ember, a nyitott elme a kulcs a mielőbbi alkalmazkodáshoz. Mivel a szezon már zajlik, rajtam múlik, hogy megtalálom-e az utat a csapatba. Ebben nagyon sokat segített Jürgen" - mondta a portugál a The Athletic-nek, majd folytatta: "Ő egy fantasztikus menedzser, aki gondoskodik rólam. Amikor először ide jöttem, akkor egyből találkozott velem és elmagyarázta a csapat működését. Ezután már a játékos feladata az, hogy a lehető leghamarabb mgtanulja a rendszert, és bebizonyítsa a vezetőnek, hogy fontos játékos lehet a pályán."


Fotó: Laurence Griffiths/PA Images via Getty Images

Honfitársáról, Cristiano Ronaldóról is ejtett pár szót, aki a Juventusban rugdosssa a gólokat.

"Cristiano Ronaldo volt a hősöm. A 2004-es Eb-n még csak 19 éves volt, de már meghatározó alakja volt a válogatottnak. Gyermekkoromban a Manchester United és a Real Madrid színeiben játszott. Portugálként mindig referenciapontként tekintettünk rá."

A korábbi Liverpool legenda, Michael Owen szerint, Diogo Jota eddig a Premier League idény legjobb igazolása. Az angol játékost meglepte, hogy ennyire gyors játékos Jota, és csak elismerően tud róla eddig beszélni.

Forrás: fotbolltransfers.com
Borítókép: Catherine Steenkeste/Getty Images

Videók