Cristiano Ronaldo és Sir Alex Ferguson 400 fontos fogadása

A skót mester tudta, hogy kell kihozni a legtöbbet a portugál zseniből.


Egy történt arról, hogyan motiválta Sir Alex Ferguson, a Manchester United legendás menedzsere a zabolátlan portugál tehetséget.

A 2006-os németországi világbajnokság után Cristiano Ronaldo nagyon jó formában volt, olyannyira magabiztos volt, hogy egy fogadást is kötött Fergusonnal.

Az alku úgy szólt, hogy ha a portugál szupersztár nem szerez legalább 15 gólt a bajnokságban, akkor a skót tréner 400 fontot kap tőle, ellenkező esetben azonban Ronaldo a pénz mellett jogosultságot kap, hogy dicsekedhessen a csapaton belül.

2006 decemberében Ronaldo már 13 találatnál járt, és természetesen nem feledkezett meg az egyezségről.


(Kép: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

"A menedzser legyőzése a célom, és folytatni akarom. Még több gólt szeretnék szerezni." - mondta Ronaldo 2007 januárjában, miután a United 3-1-es győzelmet aratott az Aston Villa felett.


(Kép: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

Február a Vörös Ördögök hazai pályán 4-0-ra legyőzték a Tottenhamet, Cristiano pedig meglőtte a tizenötödik gólját is a bajnokságban. Ferguson számára ez egy keserédes pillanat lehetett, a meccs utáni reakciója pedig felbecsülhetetlen volt.

"A tizenegyesek nem számítanak!" – jegyezte meg Ferguson az interjúban, majd a fogadásról csak annyit mondott. "Nos, azt hiszem, mennem kell a bankba."


Ronaldo egy teljesen új szintre emelte a teljesítményét, Fergusont pedig büszkeséggel töltötte el, hogy az eleinte önző cselgépnek titulált tehetséges támadó mennyit fejlődött az évek során.

"Rengeteget fejlődött a srác. Bátran játszott, és mindig a labdát akarja. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés elején még kissé gondatlan volt, de feljavult azáltal, hogy több labdát szerzett. Ő nem az a fajta labdarúgó, aki eljátszadozik a szélen, őt állandóan be kell vonni a játékba."

A szezon végén a United megnyerte a bajnokságot, Cristiano Ronaldo pedig 17 góllal fejezte be az idényt. A következő évben azonban még magasabb szintre lépett a portugál klasszis, ugyanis 42 gólt lőtt (a bajnokságban 31-et) minden sorozatot figyelembe véve. Illetve elhódította csapatával a Bajnokok Ligáját és első alkalommal nyerte meg az aranylabdát. De ez már történelem.

Forrás: sportbible

Borítókép: Danny Martindale/WireImage

Sport365.hu - Egy öltözői felvétel arról, hogy milyen könyörtelen volt Ferguson - Videó

Sir Alex Ferguson irányítása alatt a Manchester United kétségtelenül a világ egyik legjobb csapata volt. És természetesen az is, hogy a domináns skót mester könyörtelen munkamorálja és hozzáállása miatt lehetett ennyire sikeres a klub. A skót szakember közel 27 éven át irányította a Vörös Ördögöket, 1986 és 2013 között, ez idő alatt 38 trófeát szerzett az együttessel.

Videók