Casemiro: nem akarom lebecsülni a La Ligát, de...

Egy örök kérdés, melyik a versenyképesebb bajnokság?


Casemiro már jól akklimatizálódott az angol futballhoz a Manchester United feltámadó csapatában, amely éppen a Barcelonát ejtette ki az Európa Ligában.

Casemiro a nyáron váratlanul elhagyta a Real Madridot, miután újabb Bajnokok Ligáját nyert. A brazil több mint 300 mérkőzést játszott a Real Madridban, és úgy érezte, eljött az ideje egy új kihívásnak, és a Premier League-et választotta, hogy segítsen a Manchester Unitednek a visszatérésben. Nem hagyta cserben korábbi klubját, hiszen 70 millió eurót hagyott a Real Madrid kasszájában.

Több mint hat hónappal az Angliába érkezése után Casemiro interjút adott klubjának, amelyet a Manchester United honlapján tettek közzé. Beszél az első hónapokról, az új élethez való alkalmazkodásáról, és összehasonlította a La Liga és a Premier League színvonalát is.

„Nos, őszintén szólva más, főleg az eltérő körülmények miatt, például az itteni meccsek intenzitása miatt. Nem akarom lebecsülni a La Ligát, de az itteni meccsek sokkal nehezebbek, több az átmenet" - vallotta be először a brazil.

„Spanyolországban általában a tiki-taka futballt részesítik előnyben, ahogy ott hívják. Itt több az átmenet, több a támadó mozdulat. Minden bajnokságnak megvannak a maga tulajdonságai és vonásai. Mindkettő bajnokságot tisztelem. De a legfontosabb, hogy a játékosok minél gyorsabban alkalmazkodjanak" - magyarázta.

Casemiro még nem nyert bajnoki címet a Vörös Ördögökkel, de szeretne minél hamarabb.

„Szeretném, ha úgy ismernének itt, mint egy olyan játékost, aki címeket nyer. Tudjuk, hogy nehéz ebben a bajnokságban. Különösen azért, mert a világ legnehezebb bajnokságáról beszélünk. De ezért akarok ismert lenni.”

Borítókép: James Gill - Danehouse/Getty Images

Videók