Carragher története a fiatal Xabi Alonsóról: „Ki a fenének képzeli magát ez a srác?”

Az angol szerint, már akkor érződött, hogy Alonso lesz a tökéletes Liverpool-menedzser.


Jamie Carragher egyáltalán nem volt elragadtatva Xabi Alonso nyilatkozataitól, mielőtt a Liverpoolhoz került, de azok egyszerűen bebizonyították, hogy egy ígéretes jövőbeli menedzser jelölt volt.

Mielőtt 2004 augusztusában a Real Sociedadtól a várva várt 10,5 millió fontért átigazolt volna, az akkori spanyol válogatott Alonso nagyon szerette volna, ha az Anfield pályáján javulnak a dolgok.

Sőt, néhány ötletét Rafael Benitez menedzserrel is megbeszélte - amit a játékos érkezése előtt a liverpooliaknak is továbbítottak.

Jamie Carragher, aki 1996 és 2013 között a teljes profi karrierjét Liverpoolban töltötte, nem vette jó néven Alonso visszajelzéseit.

A The Redmen TV-nek nyilatkozva felidézte: „Emlékszem, hogy Rafa azt mondta - és ne felejtsük el, hogy Xabi még csak 22 éves volt akkoriban -: „Ez a játékos érkezik hozzánk, szerintem fantasztikus játékos. Már beszélt arról, hogy hol tud fejlődni a csapat, és más taktikai dolgokról”.

„És én ezt olvasva arra gondoltam: 'Ki a fenének képzeli magát? 22 éves, átjön Spanyolországból, és megmondja, hol rontjuk el. A nagy francokat előbb lássuk mit tud a pályán” – bosszankodott Carragher.

Carragher később hozzátette: „Sokat beszéltünk a futballról. Ő [Alonso] mindig is olyan ember volt, akit érdekelt a futball, és valóban sokat nézett focit.”

Mióta 2017-ben visszavonult, Alonso a világ labdarúgásának egyik legjobb fiatal edzőjeként tartotta magát számon. A Bayer Leverkusent a Bundesliga legfőbb várományosává építette.

És miután ilyen eredményes volt Németországban a Die Werkselfnél, a spanyolt a világ labdarúgásának legnagyobb állásaival hozzák kapcsolatba, köztük a hamarosan megüresedő liverpooli poszttal.

Jürgen Klopp nemrég megerősítette, hogy a szezon végén elhagyja az Anfieldet, a csökkenő energiaszintre hivatkozva a sokkoló távozásának egyik fő okaként.

Számos nagynevű jelöltet hoztak már kapcsolatba a Liverpoollal, köztük Roberto De Zerbit és Ruben Amorimot, de Carragher szerint Alonso a megfelelő ember a feladatra.

A Sky Sports Newsnak nyilatkozva ezt mondta: „Úgy gondolom, hogy jelenleg, ha körülnézünk a Premier League-ben és Európában, és azon gondolkodunk, hogy ki illik a Liverpoolhoz, kétségtelenül nem lehet megszabadulni Xabi Alonsótól, aki egy korábbi csapattársam.”

„Azért, mert annyira tisztelik őt Liverpoolban azért, amit játékosként tett, Bajnokok Ligája győztes, mindig is igazi klasszis volt, világbajnok - és ezek csak a játékos eredményei” – dicsérte a spanyolt.

„Gondoljunk csak a menedzserekre, akik alatt dolgozott, Rafa Benitez a Liverpoolnál, José Mourinho, Carlo Ancelotti, és mindezek a nagyszerű figurák. És most azzal a munkával, amit a Bayer Leverkusennél végez, szinte úgy néz ki, mint a legragyogóbb fiatal vezetőedző az európai futballban, ehhez kétség sem férhet” – állapította meg Carragher.

Tény és való, hogy Xabi Alonso jelenleg csodát művel a Leverkusen csapatánál, akik beállították a Bayern München abszolút rekordját és 32 mérkőzés óta veretlenek, és már nem kell sokat várni, és valószínű meg is döntik ezt a számot.

Borítókép: Richard Heathcote/Getty Images

Videók