Brilliáns meccs volt, mégsem ez a téma, hanem a VAR, ez elfogadhatatlan!

Roy Keane szerint a mérkőzésről nem a szórakoztató játék, hanem a videóbíró következetlensége miatt beszélnek.


Roy Keane, a Manchester United korábbi klasszisa fogalmazott meg komoly kritikákat a videóbíróval (VAR) szemben a vasárnap rendezett Liverpool-Manchester City szuperrangadó után.

Az összecsapás, - amelyet végül a Liverpool nyert 3-1-re - sokak szerint a bajnoki címről is döntött, ám inkább amiatt marad emlékezetes, hogy számos visszanézős jelenetet hozott, amelyek után érdekes döntések születtek.

Keane szerint a videóbíró rendszerével valamit kezdenie kellene az illetékeseknek, mert jelenlegi állapotában nem jó. A United korábbi csapatkapitánya szerint a Premier League döntéshozóinak nem kéne a homokba dugniuk a fejüket, és úgy tenni, mintha a VAR-ral minden rendben lenne.

"A mérkőzésről nem a szórakoztató játék, hanem a VAR tevékenysége miatt beszélnek." A videóbíró rendszere nem következetes, ezért valószínűleg jövő héten is hasonló jeleneteket fogunk látni" - fogalmazott Roy Keane.

A szakertő szerint nem világos, hogy mi fog történni ezután. Szerinte az lenne a legjobb, ha a visszanézéseket végző játékvezetők valóban újra elemeznék a szituációkat és nem félnének egymást felülbírálni, ha a pályán rossz döntés született. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a rossz döntések a VAR ellenére továbbra is fennállnak majd.

Keane szerint ameddig nem küszöbölik ki az ilyen hibákat, talán az lenne a legegyszerűbb ha megszabadulnának az egész VAR-rendszertől.

Sport365.hu - A Liverpool nyerte a rangadót

Az éllovas Liverpool magabiztosan, 3-1-re nyerte meg a vendég Manchester City elleni csúcsrangadót vasárnap az angol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában, melyet követően már nyolc ponttal vezeti a tabellát a Leicester City és a Chelsea előtt. Jürgen Klopp együttese a meccs elején átadta a területet a címvédőnek, s amikor alkalma nyílt, villámgyors és eredményes kontrákat vezetett: a 6.

Fotó: Craig Mercer/MB Media/Getty Images

Videók