Bombahír: Beckham, Giggs és a többi legenda megvenné a Manchester Unitedot

Angol sajtóértesülés szerint korábbi és jelenlegi futballsztárjai, élükön David Beckhammel kívánják megvásárolni a Manchester Unitedet.


A Sun című napilap arról számolt be pénteken, hogy Beckham, Paul Scholes, Ryan Giggs, Gary és Phil Neville, valamint Nicky Butt lehetséges befektetőket keres, hogy közösen ajánlatot tehessenek a klubot 90 százalékban birtokló amerikai Glazer családnak.

A vállalkozó Malcolm Glazer 2005-ben vette meg az MU-t, amely becslések szerint jelenleg kétmilliárd dollárt ér. Az összeget manchesteri szponzorok, illetve nagyrészt a katari uralkodócsaládból származó üzletemberek teremtenék elő.

A Vörös ördögök kiábrándítóan szerepelnek a mostani idényben, még az is kétséges, hogy a következő szezonban indulhatnak-e az Európa Ligában.

A Bajnokok Ligája-részvételre kevés az esélyük, mivel a Premier League-ben csupán a hetedik pozíciót foglalják el, hátrányuk 12 pont a BL-selejtezőt érő negyedik helyen álló Arsenallal szemben. A BL-ben jelenleg negyeddöntős a gárda, de a címvédő és sokkal esélyesebbnek tartott Bayern Münchennel találkozik.

 

Videók