Bírói hiba okozta volna a Manchester United vereségét?

Luke Shaw és Erik ten Hag is értetlenül állt az eset előtt.


Izgalmas mérkőzést játszott egymással a Brighton és a Manchester United csapata csütörtök este a Premier League-ben, ahol akár a gólok is potyoghattak volna egymás után.

Ehelyett azonban a 99. percben jött a dráma: Luke Shaw egy szögletet követően kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig a napokban épp Liverpoolal összeboronált Mac Allister értékesítette, így a sirályok természetükhöz mérten szemtelenül kilopták a vörös ördögök zsebéből a biztosnak érzett egyetlen pontot is.

 

 

Csakhogy van egy másik pont is, amivel kapcsolatban a védő, és Erik ten Hag, a manchesteriek menedzsere is értetlenkedve áll.

„Utolsó perc, tényleg az utolsó akció. Kaptam egy kis lökést, de természetesen nem lehetett volna ott a kezem. Vállalom a felelősséget, elment rajta a meccs, de ez akkor is fáj” – mondta a futballista a Sky Sports-nak, majd rámutatott a bíró hibájára.

„Nem tudom megmagyarázni miért volt ott a kezem. Az a lökés talán az oka. A szöglet előtti szabadrúgás egyáltalán nem volt szabálytalan. Nem keresek kifogásokat, de nem kaphattak volna szabadrúgást érte. Ha nincs az, talán a sarokrúgás meg sem történik. Nem hibáztatom a bírót semmi miatt. A kezeim fent voltak, egy buta hiba a vereségünket okozta.”

„Ez kéz, meglehet elvesztette az egyensúlyát, vagy hátulról meglökték. Sokkal inkább azért vagyok dühös, mert az ominózus eset előtt szabálytalanságot fújtak ellenünk, miközben egyáltalán nem volt az” – húzta alá már a holland szakember a lefújást követően.

A meccs összefoglalója:
 

 

A Brighton ezzel a győzelemmel feljött a hatodik helyre, és továbbra is életben maradtak európai álmai, míg De Geáék csak a bajnokság végén kapnak majd választ arra, mennyibe is került pontosan a csütörtök esti vereség. Utóbbi a West Hammel, előbbi a hányattatott sorsú Evertonnal találkozik legközelebb.

Borítókép: Getty Images Europe /  Mike Hewitt

Videók