"Barkley lehetett volna az új Gerrard"

Mark Hughes szerint az angol középpályás köré lehetett volna egy csapatot építeni az Evertonnál.


Mark Hughes szerint a Chelsea középpályásának, Ross Barkley-nak megvoltak az adottságai ahhoz, hogy Steven Gerrard nyomdokaiba lépjen.

Pár éve rendkívül tehetséges játékosnak és a jövő egyik nagy sztárjának tartották az angol labdarúgót, aki még nem igazán érte el azt a szintet, amit fiatalabb korában jósoltak neki.

A Barcelona legendája, Xavi korábban azt nyilatkozta a játékosról, hogy a képességei alapján a gránátvörös-kékeknél is játszhatna.


(Kép: Joe Giddens - PA Images via Getty Images)

Barkley 2018-ban igazolt a Chelsea-hez 15 millió fontért, Frank Lampard irányítása alatt pedig kiemelkedően szerepelt az idei szezonban. Minden sorozatot figyelembe véve három gólt és négy gólpasszt jegyzett húsz meccs alatt.

A Manchester United legendája, Mark Hughes elárulta, hogy Barkley tehetsége alapján az új Gerrardot látta benne.

"Szeretem azt látni, amikor egy fiatal srác berobban. Azt gondoltam róla, hogy ő lehet az Everton következő Steven Gerrardja." – mondta Hughes a tribalfootballnak. "Köré lehetett volna egy csapatot építeni. Szerintem ő legjobb angol középpályás, akit Steven Gerrard óta láttam."


(Kép: Chloe Knott - Danehouse/Getty Images)

A hírek szerint a Newcastle United szívesen szerződtetné a londoni kékek 26 éves középpályását a nyáron, valamint Barkley korábbi Evertonos csapattársát, a Manchester City védőjét, John Stonest.

Forrás: sportbible

Kép: AMA/Corbis via Getty Images

Videók