"Az új igazolásaink jelenthetik a különbséget" - Mikel Arteta

Az Arsenal spanyol középpályása szerint bele fog telni egy kis időbe, amíg összeszokik a csapat, de biztos benne, hogy trófeákért fognak küzdeni.


Mikel Arteta biztos benne, hogy az Arsenal Robin van Persie és Alex Song nélkül is jól fog teljesíteni. A spanyol irányító a Sunderland elleni szezonnyitó mérkőzésen a tőle megszokottól eltérően kicsit visszavontabb szerepkörben futballozott a középpályán, de jó passzaival és helyezkedésével ezen a poszton is nagy segítségére volt az Arsenalnak, amely azonban így is csak 0-0-ás döntetlent ért el. A csalódást keltő eredmény ellenére Arteta bizakodó.

"Szerintem jók vagyunk" – mondta a klub hivatalos honlapjának. "Nagyon szervezettnek tűntünk szombaton, csak nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket."

"Bele fog telni némi időbe, mire összeállunk, mert új játékosokat igazoltunk és egy új csapatot építünk. Elvesztettünk pár fontos játékost is, szóval időre van szükségünk. De győzelemmel szerettünk volna kezdeni, ezért csalódottak vagyunk."

"Tudjuk, hogy az új játékosaink jelenthetik a különbséget. Meg kell adnunk nekik az esélyt, hogy beilleszkedjenek."

A korábbi Everton-játékos beszélt a Song-transzferről is.

"Nagyszerűen megértettem magam Alexszel, mikor az elmúlt évben együtt játszhattunk, remek játékos. De ha a klub úgy döntött, hogy mennie kell, akkor nekünk ezt el kell fogadnunk. Azt hiszem, nélküle is elég erősek vagyunk."

Az Arsenal három nagy igazolása a nyáron Lukasz Podolski, Santi Cazorla és Olivier Giroud voltak, de nemsokára hivatalossá válhat Nuri Sahin megszerzése is.

Videók