Az Old Traffordon is José Mourinho nevét skandálták

A Vörös Ördögök zsinórban három vereséget szenvedtek a Premier League-ben, így könnyen lehet, hogy Louis Van Gaal lesz a következő menesztett sztáredző.


 

Csütörtök délután José Mourinhótól megvált a Chelsea, azóta a brit média folyamatosan azt találgatja, hogy a portugál menedzsernek melyik lesz a következő állomása. Az elmúlt két napban már összehozták a Real Madriddal és az AS Romával is, de a legnagyobb realitása a Manchester Unitednek van.

 
A Vörös Ördögök korántsem nyújtanak lehengerlő teljesítményt, mivel a Bajnokok Ligájából már kiestek, ráadásul szombat este a Norwich ellen is vereséget szenvedtek, ami zsinórban a harmadik volt, így Louis Van Gaal alatt is elkezdett remegni a kispad. A kanárik elleni összecsapás alatt az Old Trafford közönségének egy része hangosan kezdte éltetni José Mourinhót, jelezve ezzel a tulajdonosoknak, hogy kit látnának szívesen a csapat kispadján.
 
 
A találkozót végén a holland menedzser is elmondta, hogy kezd aggódni az állása miatt.
 
„Képes vagyok a helyzet megfordítására. Az eredményeim azt jelzik, hogy nagyon sikeres menedzser vagyok. Bár most lehet, úgy kellene fogalmaznom, hogy voltam. Természetesen aggódom a munkám miatt. A csapatnak hinnie kell a menedzserben, ez nagyon fontos, és amikor ilyen mérkőzéseket veszítünk el, akkor ez a hit hanyatlik. Egyértelműen ez történik velünk, látom én is, nem csukhatom be a szememet, de képesnek hiszem magamat arra, hogy megfordítsam ezt a folyamatot. Szerintem meg tudom csinálni, és nem gondolom, hogy a menedzserváltás a jelenlegi szakaszban azonnali sikert hozna.”
 
José Mourinho kinevezésében azért is van realitás, mert nagyon jó viszonyt ápol Sir Alex Fergusonnal, akinek még mindig komoly szava van az Old Traffordon. A legendás skót menedzser állítólag azt szerette volna, ha a „Special One” veszi át a helyét Manchesterben, de pár nappal azelőtt, hogy bejelentette visszavonulását Mourinho – akkor még a Real Madrid edzőjeként – ígéretet tett Roman Abramovicsnak, hogy visszatér a Chelsea-hez.
 

Videók