Az erőfoci atyja már a Manchester United új taktikáján gondolkodik.

A Manchester United szurkolói ujjonganak örömükben, hogy végre valaki határozott elképzeléssel nyúl a csapat új stratégiájához.


Ideiglenesen a szezon végéig Ralf Rangnickot nevezi ki a Manchester United az új vezetőedzőjének. A 63 éves tapasztalt német tréner hat hónapos szerződést ír alá a Vörös Ördögökkel, miután Ole Gunnar Solskjaert a múlt hétvégén menesztették – írja a BBC Sport.

Michael Carrick vezette a Unitedet a Villarreal elleni 2-0-ra megnyert Bajnokok Ligája mérkőzésen, és ő fog ülni a vasárnapi Chelsea elleni bajnokin is a kispadon. Rangnick jelenleg a Lokomotiv Moszkva sport- és fejlesztési vezetőjeként dolgozik, de megállapodott a Uniteddel, és a december 2-i Arsenal elleni meccsért a hírek szerint már ő lesz „felelős”.

 

Az RB Leipzig korábbi vezetőedzője az Old Traffordon tanácsadói posztot fog betölteni, miután a szerződése jövő nyáron lejár. A United ezután új állandó vezetőedzőt fog alkalmazni, és a legesélyesebbek erre az állásra Mauricio Pochettino és Erik ten Hag. A „gegenpressing keresztapjának” becézett szakember egy olyan taktikát hordoz magával, amelyet Jürgen Kloppnak híresen sikerült megvalósítania a Liverpoolban, miután 2015-ben megérkezett az Anfieldre. angnick a The Coaches Voice-nak adott interjújában elmagyarázta futballstílusát.

„Ez egy magasan letámadó, kontratámadásos futball. Azt mondanám, hogy gyors, proaktív, támadó, kontrázó, izgalmas és mindenekelőtt szórakoztató futballstílus. Nem vagyunk nagy rajongói a hátra passzoknak. A kapusnak legyen a legkevesebb kapcsolata a labdával, mert a világ összes bajnokságában elmondhatjuk, hogy nem a kapus a legjobb futballista a pályán.”

Egy másik videóban Rangnick azt mondja: „Tisztában kell lenned azzal, hogy milyen futballt szeretnél valójában játszani? Nem szabad egy kicsit ilyennek, egy kicsit olyannak lenni, egy kicsit letámadni, egy kicsit védekezni. Úgy értem határozott elképzeléseknek kell lenni, ez olyan, mint a terhesség, vagy terhes vagy, vagy nem.”

Forrás: givemesport.com
Borítókép és fotók: givemesport.com

Videók