Az elmúlt 10 év legjobb liverpooli igazolása lenne?

Az egykori Liverpool játékos szerint vele jártak a legjobban.


Danny Murphy úgy beszél Mohamed Salah-ról, mint „az elmúlt tíz év legjobb Liverpool igazolásáról”, miután az egyiptomi labdarúgó sorra dönti meg az újabb rekordokat.

A szélső a Bournemouth elleni 2-1-re megnyert mérkőzésen ünnepelte 100. Premier League mérkőzését, amin megszerezte 70.. bajnoki gólját. Ez több mint, amit Fernando Torres, Luis Suárez, Robbie Fowler vagy Michael Owen elért az első 100 bajnokiján. Valójában ez az eredmény több mint, amit Sergio Aguero a Manchester City-nél, vagy Ruud van Nistelrooy a Manchester Unitednél elért. Egyedül Alan Shearer van, aki több gólt tudott szerezni ennyi mérkőzésen a Premier League történetében. Salah minden kupaporondot figyelembe véve idén már 20 gólnál jár. Mindez azt jelenti, hogy a Liverpool történetében ő a második játékos, aki zsinórban harmadik szezonjában is eléri ezt a bűvös számot – erre eddig csak Michael Owen volt képes 2000 és 2003 között.

A 27 éves focista egyértelműen a Liverpool egyik legmeghatározóbb játékosa, egy igazi csillaga a csapatának. Bár a közelmúltban kicsit megosztotta a reflektorfényt, és néhány csapattársa is felnőtt a teljesítményéhez. Murphy azonban ragaszkodik ahhoz, hogy Salah a Liverpool legjobb igazolása az elmúlt tíz évben, még jobb Luis Suáreznél is.

„Mo Salah egyedülálló játékos. Szenzációs, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi gólt ért el. Nagyon nehéz összehasonlítani őt és Suárezt, hiszen egyikük középcsatár, míg a másik inkább szélső. Bár árulkodó, hogy Salah így is gyorsabban elérte ezt a bizonyos álomhatárt. Luis is szenzációs volt, de Salah annyira más, annyira szerény. Nem villant semmilyen butaságot, nincs ostoba provokatív ünneplése, csak a célra koncentrál. Amikor Salah majd távozni fog, nem csak azért fognak rá emlékezni, mert ennyi gólt szerzett, hanem mert része volt annak a csapatnak, akik 30 év után ismét elhódították a Premier Leagué-t.”

Salah jövőjéről is kérdezték Murphy-t, aki arra a kérdésre, hogy a szélső elhagyja a Real Madrid vagy a Barcelona csapatáért a klubot csak annyit mondott: „Egyszer mindenki távozik.”

Forrás: talksport.com
Borítókép: Richard Heathcote/Getty Images

Videók