Az egyetlen játékos, akinek a maradásáért Ferguson bármit megtett volna

Mindössze két hónapot töltött az Old Traffordon, mégis nagyon belopta magát az edző szívébe.


Sir Alex Ferguson elárulta, a Machester Unitednél töltött ideje alatt volt egy játékos, akinek a maradásáért bármit megtett volna.

Henrik Larsson 2007 januárjában kölcsönbe érkezett az angol klubcsapathoz azért, hogy megpróbálja pótolni a sérült Louis Sahat. Az akkor 35 éves játékos 13 meccsen 3-szor talált be, majd mindössze két hónap után visszatért a Helsingborgba. A Vörös Ördögök mezében lejátszott utolsó meccse után, Ferguson meghatódottan nyilatkozott.

"Fantasztikus volt számunkra, a professzionalizmusa, a hozzáállása, minden, amit csinált, kiváló volt" - magyarázta Ferguson a Middlesbrough elleni meccs után.

"Szeretnénk, ha maradna, de nyilvánvalóan megígért valamit a családjának és Helsingborgnak, és azt hiszem, ezt tiszteletben kell tartanunk, de bármit megtettem volna, hogy megtartsam."

Ferguson a második életrajzi kötetében arra is kitért, társai mennyire tisztelték a svédet, és azt is elmagyarázta, minek köszönhette a kultikus státuszát.


"Az utolsó meccse után, amit a mi színeikben játszott, visszatért az öltözőbe, ahol az összes játékos és a stáb tagjai is felállva tapsoltak neki. Olyan játékos volt, aki két hónap alatt ilyen hatást ért el.”

"A kultikus státusz két perc alatt eltűnhet, ha egy játékos nem teszi a dolgát. Henrik mégis megőrizte ezt az aurát a nálunk töltött idő alatt. Természetes Man United-játékosnak tűnt, mozgásával és bátorságával."

"Mikor megérkezett a Unitedhez, kissé kultikus figurának tűnt a játékosaink körében. Elképesztő hangon mondták a nevét. Egy 35 éves játékostól elképesztő volt látni azt, hogy mennyire fogékony az edzői oldallal kapcsolatos információkra. Minden edzésen elragadtatott. Hallgatni akarta Carlost (Queirozt), a taktikai előadásokat, a munkánk minden árnyalata foglalkoztatta” – tette hozzá

Larsson később maga is bevallotta , megbánta, hogy nem maradt tovább a Premier League-ben.

"Az egyetlen bánatom, hogy nem maradtam a szezon hátralévő részében, mert úgy gondolom, ha megtettem volna, egy kicsit többet ajánlottak volna, esetleg hosszabbítást" - mondta a támadó. mondta a Manchester Evening News-nak .

"Az volt a probléma, hogy megígértem Helsingborgnak, hogy hazajövök, és azt akartam, hogy a gyerekeknek legyen valahol otthonuk."

Egy ilyen rövid időszak, amely ekkora hatást hagy maga után, azt bizonyítja, hogy Larsson generációja egyik legjobbja.

 

Borítókép: Matthew Peters/Manchester United a Getty Images

Videók