Az egyetlen Vörös Ördög, aki kétszer küldte el Fergusont a p*csába

Olcsón megúszta a Manchester United egykori jobbhátvédje.


A skót mester híres volt szigoráról, akadt azonban egy játékos, aki cseppet sem volt szívbajos vele szemben.

Sir Alex Ferguson több mint húsz éven keresztül vasszigorral irányította a Manchester Unitedet. Nem sok játékos akadt, aki vissza mert szólni a legendás skót trénernek, hiszen olyankor mindig jött a híres hajszárító módszer.

Gary Neville a Manchester United labdarúgócsapatának korábbi sztárja azonban egy interjúban elmesélte, hogy azon játékosok közé tartozik, akiknek volt szerencséje összerúgni a port Fergusonnal.


(Kép: Nick Potts - PA Images/PA Images via Getty Images)

Nem kétséges, hogy Fergie a Unitednél töltött 27 éve alatt a világ egyik legsikeresebb és legtiszteltebb edzőjévé vált. A 2013-ban visszavonult edző módszereit ugyan nem mindenki preferálta, de kétségtelenül hatásosak voltak. Előfordult, hogy egy-egy összezörrenés a játékos eladását eredményezte. Például Fergusonnal már az kiverte a biztosítékot, hogy Keane 2005-ben egy soha le nem adott MUTV-s interjúban jól kiosztotta társait, az írnek nem sokkal később távoznia kellett a klubtól. Ezzel szemben Gary Neville jóval olcsóbban megúszta, pedig nem csupán egyszer, hanem kétszer is elküldte melegebb éghajlatra a szigoráról híres trénert.

"A legnagyobb leszidást akkor kaptam Fergusontól, amikor egy Lille elleni mérkőzés hajrájában azt mondtam neki, hogy menj a p*csába. Erre megvonta egy heti fizetésemet és jól lehordott a meccs után. Nem értettem egyet a büntetéssel, ezért másnap bementem az irodájába és újra elküldtem melegebb éghajlatra. A következő két hetet a kispadon töltöttem."

A Sky Sports szakértője viszonylag enyhe büntetéssel megúszta, miközben hasonló szembeszegülések után Paul Ince-nek, Jaap Stamnak, David Beckhamnek, Roy Keane-nek vagy épp Ruud van Nistelrooynak is repülnie kellett a csapatból.

Neville a híres „92-es osztály” tagjaként több mint 600 mérkőzésen húzta magára a Vörös Ördögök mezét. Pályafutása alatt nyolcszor nyert bajnoki címet, és kétszer küldte el Sir Alex Fergusont a p*csába. Ez pont kettővel több, mint ahányszor ez bárkinek is sikerült.

Forrás: sportbible

Borítókép: VI Images via Getty Images

Videók