Az EFL maximálná a fizetéseket

Az angol harmadosztályban két és fél millió font lehet a legmagasabb fizetés.


Az Angol Labdarúgó Liga (EFL) amerikai mintát követve maximálná a fizetéseket a harmadik és a negyedik osztályban, hogy a klubok kezelni tudják a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsághelyzetet.

A klubok várhatóan pénteken szavaznak az összeghatárokról, amely már a következő szezonra is vonatkozna. Ennek értelmében a profikat foglalkoztató harmadik vonalban (League One) 2,5 millió font (962 millió forint) lehetne egy játékos legmagasabb éves fizetése, míg a szintén profi negyedik osztályban (League Two) 1,5 millió font.

A két osztályban több klub már a világjárvány előtt is anyagi gondokkal küzdött, az EFL elmondta, hogy a pénteki szavazást követően újabb költségcsökkentő intézkedésekről kezdik meg az egyeztetéseket.

A profi játékosok szakszervezete (PFA) ugyanakkor elutasította a bérek maximálását, mert vezetői szerint fennáll a jogsértés veszélye. Hozzátették: az egész angol futballt alapjaiban és hosszútávon érintő változás túl gyorsan, a játékosokkal történő előzetes egyeztetés mellőzésével zajlik. Márpedig időt kellene fordítani arra, hogy ebben a kényes témában megfelelő előkészítést követően megfontolt döntés szülessen.

Borítókép:Pete Norton/Getty Images

Videók