Az Arsenal sztárja nem látná szívesen Januzajt az angol válogatottban

A hét folyamán az angol labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Roy Hodgson kijelentette, hogy szívesen látná a háromoroszlánosok között a Manchester United koszovói származású tehetségét, Adnan Januzajt, amely ötlet az Arsenalos Jack Wilshere-nek nem igazán tetszik.


Még mindig nem dőlt el, hogy a Manchester United szombaton két gólt szerző 18 éves koszovói származású szélsője melyik ország válogatottjának szerelését ölti majd magára.

Korábbi cikkünkben már írtunk róla, hogy a fiatal játékosnak több kérője is akad származása miatt, de kedden Roy Hodgson angol szövetségi kapitány is bejelentette, hogy szívesen látná a tehetséget a háromoroszlánosok között.

Máris jött egy tiltakozás a nyilatkozat miatt, ugyanis az Arsenalos Jack Wilshere szerint csak az játsszon Anglia válogatottjában, aki az országban látta meg a napvilágot.

"Mindenki legyen tisztában vele, hogy hol a helye! Az angol válogatottban csak az játszhasson, aki itt született. Attól, mert öt éve itt élsz, még nem lettél idevalósi. Ha én eligazolnék Spanyolországba 5 évre, attól én még nem akarnék játszani a spanyol nemzeti tizenegyben. Mi angolok vagyunk, keményen játszunk, odalépünk az ellenfélnek keményen! Nekünk megvannak a saját karaktereink, emellett nálunk is fellelhetők a technikás játékosok, mint Gerrard, Lampard. De még a pótlásukra is ott vannak a megfelelő emberek, mint Sturridge, Cleverley. Mi is meg tudjuk tartani a labdát, akárcsak a spanyolok." - nyilatkozta a középpályás. 

Wilshere nyilatkozata már csak azért is furán hangzik, mert jelenleg az angol U21-es válogatottban több olyan játékos is a keret tagja, aki nem a szigetországban született, mint a Sierra Leone-i származású Nathaniel Chalobah, a burundi Saido Berahino, a jamaikai Raheem Sterling és az elefántcsontparti Wilfried Zaha, akik minden bizonnyal hamarosan a felnőtt együttes ajtaján kopogtatnak majd. 

FRISSÍTÉS

Időközben Jack Wilshere saját Twitter-oldalán reagált az angol sajtóban megjelent cikkekre és tisztázott egy félreértést, miszerint nem azt nyilatkozta, hogy nem látná szívesen Januzajt az angol válogatottban, hanem, hogy azt kívánja, bárcsak angol lenne a MU tinije, hogy pályára léphessen a háromoroszlánosok soraiban. 

"Csak hogy tisztázzunk néhány dolgot... ismét! Úgy tűnik, trenddé vált ebben az országban a silány újságírás. Azt mondtam, bárcsak angol lenne.Azt hiszem, sokan egyetértetek velem, mégha az újságírók meg is próbáltak rossz színben feltüntetni... ismét!" - írta Twitterén az Arsenal sztárja. 

Videók